Sitevision - från banklokal till modernt IT-kontor

Sitevisions huvudkontor är beläget i ett anrikt bankhus mitt i Örebro. Innan inflyttningen var målsättningen att modernisera den gamla banklokalen och anpassa den för verksamheten, samtidigt som kontorets historiska själ behölls. Här berättar Anders Korsvall mer om kontoret som är nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor 2017.

Skriven av Redaktionen 2017-11-08 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild


Bild: Jason Strong


Se nomineringen till Sveriges Snyggaste Kontor för Sitevision

Ert kontor har tidigare varit en banklokal, finns det fortfarande kvar några anor från det?

Ja, det finns flera bankdetaljer kvar från tiden då Örebro Sparbank lät bygga huset år 1932. Bland annat ett bankvalv med original bankvalvsdörr tillverkad av Rosengrens i Göteborg. Valvet rymmer i dag våra IT-system bakom en glasvägg, samt kapprum för besökare. Längs ena väggen finns bankfack, även de från Rosengrens. I Örebro stadsarkiv letade vi fram bilder från bankverksamheten på 1930-talet och lät producera fondväggar med bilderna för att påminna om lokalens historia.
Artikelbild

Kontoret innan renoveringen.
Bild: Stefan Sager


En stor del av lokalen är en banksal med stora öppna ytor och sju meters takhöjd. Hur fungerar det ljudmässigt?

Vi lade mycket kraft på att det skulle bli bra ljudmässigt, och resultatet blev en mycket väl dämpad lokal. Bl.a. använde vi textilmattor med extra bra ljuddämpning. Mitt i banksalen byggde vi ett "hus i huset" med en bro till övervåningen och glastrappor upp från nedre plan. I huset finns vår utbildningslokal, små mötesrum och på ena sidan finns en läktare som vi har som mötesplats för hela företaget. Huset bryter upp ljudvågorna och som extra bonus fick vi en härlig yta ovanpå huset där man kan sitta och jobba.
Artikelbild

Ni har flera lösningar på ert kontor som är i linje med er digitala verksamhet, kan ni berätta mer om dem?

IT-företag som vi är så har vi fyllt kontoret med modern teknik. Bl.a. har vi kopplat ihop den centralt placerade glastrappan med våra IT-system inne i bankvalvet. Färgen på belysningen i trappan är blå, men om något inte fungerar som det ska så blir den röd. Vi kan även styra rullgardinerna i de höga fönstren från vårt intranät.
Artikelbild


Bild: Jason Strong


Vad gillar ni bäst med ert kontor?

Att vi har lyckats skapa en trivsam kontorsmiljö där alla har sin egen arbetsplats, där det samtidigt finns gott om olika gemensamma ytor dit man kan förflytta sig om man vill byta arbetsmiljö eller slappna av med t.ex. en pingismatch. Man kan säga att det är en sorts hybrid mellan ett vanligt och ett aktivitetsbaserat kontor. Det fungerar väldigt bra för oss.
Artikelbild

Anders Korsvall.


Vad reagerar besökare på när de ser kontoret för första gången?

Många säger "wow, vi har aldrig sett något liknande förut". Det man inledningsvis reagerar på är rymden och det fantastiska ljuset från de höga fönstren. Den svängda glastrappan med inbyggd belysning är också något man direkt lägger märke till. Många säger att kontoret känns stilfullt och smakfullt och att det hänger ihop på ett bra sätt.

Hur ser en typisk arbetsdag ut på ert kontor?

Det varierar förstås, men dagen kan starta med att hela företaget samlas vid läktaren för ett kort möte. På väggen framför läktaren finns en 3,5 meter bred videovägg där vi kan visa datorbilder och videokonferens. Efteråt delar vi upp oss i olika team beroende på vad man jobbar med.

Vissa dagar har vi kurser för våra kunder, och de hålls i utbildningslokalen i huset mitt i banksalen. Det kombinerade konferens- och pingisbordet är populärt och brukar användas många gånger om dagen - oftast till pingis.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration