Unit4 - uppkopplad, avkopplad och sammankopplad

På Unit4:s nya huvudkontor har man lyckats leva upp till ledorden uppkopplad, avkopplad och sammankopplad. Här berättar Camilla Emlé, Marketing Director Unit4 Nordic, och Peter Edholm, Change Lead Unit4, mer om kontoret som är nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor 2017.

Skriven av Redaktionen 2017-11-08 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Se nomineringen till Sveriges Snyggaste Kontor för Unit4

På ert huvudkontor är ledorden uppkopplad, avkopplad och sammankopplad. Kan ni berätta mer om det?

Vårt fokus på det nya kontoret kan sammanfattas i dessa ord, genom att vi vill att alla ska kunna jobba modernt och digitalt oavsett varifrån man jobbar och oavsett vilka arbetsuppgifter man har. I ordet uppkopplad inkluderar vi även den aktivitetsbaserade faktorn, genom att skapa arbetsplatser som är flexibla efter arbetsdagens olika faser och som därmed är mer stimulerande.

Vi vill även att kontoret ska vara en naturligt sammankopplande knutpunkt för alla medarbetare, att det finns ett bra flöde för internt nätverkande mellan våningsplan och avdelningar för att kunna träffas och nätverka. Det är viktigt att man känner att man vill vara på kontoret, både från en praktisk och social synvinkel.

För att kontoret ska fungera under arbetsdagens olika faser är det viktigt att även ha en arbetsmiljö där det finns möjligheter för återhämtning efter till exempel krävande möten, viktiga presentationer, eller långa arbetsdagar. Soffor att krypa upp i, massagerum, samt vilrum att använda för en kort paus. Det är även avstressande att jobba i en miljö som är minimalistiskt inredd, som inte är stökig, som har lugna färger och där all inredning är hel och ren.
Artikelbild

Kan ni berätta mer om inredningen på kontoret?

Inredningen följer Unit4s globala riktlinjer, men med en tydlig skandinavisk touch gällande kvalitet, fokus på ljusinsläpp, lugna färgval och minimalistisk stil. Entréplanet skiljer sig lite i stil från övriga våningsplan genom varmare och välkomnande färgtoner som påminner och en hotellobby. Här dröjer man sig gärna kvar som gäst för att ta en extra kaffe, kolla sina mail och kanske titta på alla tavlor som dekorerar väggarna samtidigt som de lyfter fram lite ur Unit4s historia.

Våningsplanen med arbetsplatser är ljusa, med lugna accentfärger från Unit4s färgskala i grönt, blått och grått. Eftersom kontoret är aktivitetsbaserat finns många olika typer av arbetsplatser, olika typer av stolar och arbetsbord för att skapa variation.

Finns det några kopplingar mellan kontorsmiljön och er företagsfilosofi?

Förutom färgvalen som alla har sin grund i Unit4s färgskala, det moderna, det digitala och fokusen att ha en välkomande och inbjudande arbetsplats, syns kopplingarna till vår tagline "In business for people". Detta innebär att vi vill skapa ett kontor som är anpassat för de människor som jobbar här, inte där människorna behöver anpassa sig efter kontorets förutsättningar.

Kontoret ger stor flexibilitet för olika typer av arbetsuppgifter och personliga preferenser. Vi lyfter även fram detta genom namngivningen av alla våra mötesrum som har förnamn som börjar på bokstäverna UNIT4, baserat på vilket våningsplan de ligger.

Namnen symboliserar alla de personer som vi samarbetar med hos våra kunder och partners varje dag, tex Ulla som är CIO i ett fastighetsbolag, och Torbjörn som är ekonomichef på en av Sveriges kommuner. Fokus på människor med andra ord, både internt och externt.
Artikelbild

Vad reagerar besökare på när de ser kontoret för första gången?

Att det är en inbjudande miljö som skapar känslan av en hotellobby, väldigt modernt och med stilrena detaljer.

Hur ser en typisk arbetsdag ut på ert kontor?

Ingen dag är den andra lik, men till exempel idag har konsultavdelningen gemensam frukost och möte nere på entréplanet i matsalen, och här sitter även andra personer som förbereder sin arbetsdag och tar en kaffe innan de beger sig upp på de olika våningsplanen.

Igår var det säljavdelningen som hade ett eftermiddagsmöte här nere vid den permanenta scenen, och det är även här som alla medarbetare träffas och äter lunch. Det är på entréplanet som alla externa möten, seminarier och utbildningar hålls, och även alla större interna aktiviteter. Arbetsdagen varierar mellan att sitta på en arbetsplats, projektbord, fokusplats, mötesrum, drop-in rum eller en liten stund i ett alkov, beroende på roll och behov.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration