Beslut om Stureplan läggs på is – kan skjutas upp ett halvår

Beslut gällande planerna för de omfattande ombyggnationerna vid Stureplan läggs på is. Och nu kan det dröja ända tills nästa sommar innan något händer.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-11-05 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Niclas Liedberg/Pixprovider


– Det är inte bara en seger för stockholmarna, jag skulle vilja säga att det är en seger för demokratin. Det här har gått snett redan från början, och då är vi ändå inne på det sjätte förslaget, säger Björn Ljung (L), gruppledare i Stadsbyggnadsnämnden.

Förslaget om att skjuta fram beslutet kom en majoritet bestående av Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Liberalerna, Centerpartiet och Moderaterna vill att ärendet ska återremitteras till Stadsbyggnadskontoret, men då majoriteten föreslog en bordläggning valde de att avvakta.

– Min ambition har hela tiden varit att vi måste få lite rim och reson på det här. Stureplan har allt, det är ett nöjescentrum som saknar motstycke i landet med anrika krogar, levande nattliv och shopping som erbjuder allt från fina köttbitar till exklusiva väskor, säger Björn Ljung.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration