Citycon och Klövern utvecklar Globen Shopping

Citycon och Klövern har tecknat en avsiktsförklaring om en gemensam utveckling av köpcentrumet Globen Shopping strax söder om Stockholms innerstad.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-11-04 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Globen Shopping.
Bild: Wester + Elsner


Avsiktsförklaringen omfattar skapandet av ett joint venture som avser att förvärva köpcentrumdelen av fastigheten Arenan 2 från Klövern. Ägarfördelningen i det gemensamt ägda bolaget kommer att vara 55 procent Citycon och 45 procent Klövern. Citycon kommer att utveckla och genomföra det kommersiella konceptet för Globen Shopping i nära samarbete med Klövern och Stockholms stad. Enligt den nuvarande utvecklingsplanen uppskattar parterna en total investeringsvolym, inklusive förvärv av del av fastigheten Arenan 2, på 2,5–2,8 miljarder kronor.

Utvecklingen av Globen Shopping förväntas innebära mer än en fördubbling av storleken från nuvarande cirka 20 000 kvadratmeter, inklusive en utökad andel service och kultur.

Man menar att köpcentrumet har potential att bli ett lokalt nav för den nya stads­delen som byggs i det gamla Slakthusområdet där det planeras för cirka 4 000 bostäder och 10 000 arbetsplatser.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration