Tornstaden bygger åt Stena

I sydöstra delen av Göteborg bygger Tornstaden Kallebäcks Torn, en totalentreprenad som omfattar 168 nya lägenheter i såväl hyres- som bostadsrättsform. Projektet uppförs på uppdrag av Stena Fastigheter.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-10-24 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Kallebäcks torn.
Bild: Stena Fastigheter


– Vi har haft ett tätt samarbete med Stena Fastig­heter under hela processen från detaljplan till produktionen. Med gemensamma ansträngningar har vi tillsammans lyckats arbeta parallellt i de olika skedena utan att projektet har tappat fart ­eller ekonomiska förutsättningar. Detta utgör ett fint exempel på vår affärsidé; att i nära samverkan med våra kunder driva totalentreprenader från idéstadie till färdigt projekt, säger Erik Olofsson, vd för Torn­stadens byggbolag.

– Kallebäcks Torn är, för Stena Fastigheter, ett historisk projekt då det är vårt första nyproduktionsprojekt i Göteborg. Vi är väldigt nöjda med hur samarbetet tillsammans med Tornstaden fungerat hittills och känner oss trygga med att det kommer att bli ett projekt vi tillsammans kommer att vara stolta över, säger David Berkow, nyproduktionschef på Stena Fastigheter Göteborg.

De 168 lägenheterna i Kallebäcks Torn har ­planerad inflyttningsstart årsskiftet/våren 2018/2019.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration