"Målsättningen är att vara en stark aktör"

Med utvecklingen av bland annat Lyckholmsområdet och Partille Port i full gång ser Peab Fastighetsutveckling positivt på framtiden.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-11-20 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Visionsbild för Partille Port.
Bild: Peab Fastighetsutveckling


Under våren 2017 tog Pehr-Olof Olofsson, regionchef för Peab Bostad i väst, även över avdelningen för kommersiell fastighetsutveckling på Peab i väst. Han har sedan dess ägnat sig åt att bygga upp verksamheten, vilket han känner att han lyckats väl med.

– Målsättningen för oss är att vara en stark aktör i Göteborg med omnejd och jag är väldigt glad för den organisation vi har i dag, konstaterar han, och fortsätter:

– Under året kommer vi att bidra med mer än 10 000 kvadratmeter kontorsyta på Göteborgs marknad, från Partille till Mölndal, och ser oss som en självklar aktör inom den kommersiella fastighetsmarknaden.

I dag är de, inräknat Pehr-Olof Olofsson, sju personer som arbetar på Peab Fastighetsutveckling. Från fönstret på deras kontor syns ett av deras största projekt just nu, nämligen den fortsatta utvecklingen av det anrika Lyckholmsområdet. I mitten av september är markarbetena i full gång för vad som blir det tredje huset att utvecklas på området, hus C. Skissandet började för cirka ett år sedan och det nya huset kommer att bestå av cirka 6 400 kvadratmeter lokalyta fördelat på fem respektive sju plan, samt ett underliggande garage. Målsättningen är att stommen ska komma upp innan semestern nästa år och inflyttning beräknas till hösten 2019.

– Liksom de tidigare husen på området kommer C-huset att erbjuda en flexibel lösning med mycket öppna landskap. Fastigheten kommer också att miljöcertifieras enligt Breeam nivå Very Good, säger Martin Hansson Kling, som arbetar med projektet.

Fasaden kommer att vara i tegel – tanken är att den nya byggnaden ska passa in i den äldre bryggerimiljön, som ligger direkt intill nybyggnationen.
Artikelbild

Så här kan det komma att se ut i Lyckholmsområdet.
Bild: Okidoki Arkitekter


Vad är speciellt med Lyckholmsområdet?


– Det är ett jättefint läge och man märker att staden växer häråt. Det är brist på kontorslokaler i citylägen, och här finns närhet till lederna och till kommunikationer. Samtidigt innebär det här anrika bryggerikvarteret att du får en lite annorlunda och inspirerande miljö att verka i, säger Camilla Berglund, projektuthyrare/fastighetsförvaltare.

Lokalerna som erbjuds i hus C blir från cirka 600 kvadratmeter och uppåt – i något fall finns även möjlighet till mindre enheter.

Partille Port är ett annat projekt som rullar vidare för Peabs del. Där är just nu kvarter fyra under uppförande som kommer att bidra med cirka 6 500 kvadratmeter för handel och restaurang. Hittills är cirka två tredjedelar uthyrt, bland annat till Coop.

– Vi har valt att ha handel och verksamheter i bottenplan för att det ska finnas liv i området även på dagtid. Vi vill ha en mix av butiker som stöttar både de boende och Partille arena, säger Kenneth Funeskog, som är inblandad i Partilleprojektet.

Kvarter fyra kommer att färdigställas under 2019. I nästa kvarter blir det ytterligare cirka 6 000 kvadratmeter yta för handel och restaurang som ska byggstartas i slutet av 2018. Det kommer också att läggas till handelspaviljonger i anslutning för att skapa känslan av ett gatustråk.

Ytterligare projekt som Peab driver just nu är Överby i Trollhättan där det tillskapas cirka 15 000 kvadratmeter ny handelsyta. Just nu pågår markarbeten och inflyttning beräknas till senhösten 2018. Peab planerar även för fler etapper i området och planen är att utveckla upp till cirka 25 000 kvadratmeter handel. Fullt upp för den nya organisationen på Peab Fastighetsutveckling, helt enkelt.

– Vi är på gång igen. Vi har anställt ny personal och försöker nu intensifiera arbetet på den kommersiella sidan. Vi har hittat en väl fungerande organisation och kommer att fortsätta med vår långsiktiga fastighetsutveckling, säger Pehr-Olof Olofsson.
Artikelbild

Kenneth Funeskog, projektchef, Pehr-Olof Olofsson, regionchef, Mikaela Ropel, projektledare, Martin Hansson Kling,projektledare, Camilla Berglund, projektuthyrare/fastighetsförvaltare, Anneli Lysér, controller och Ina Hällgren, projektledare.
Bild: Maria Olsson Äärlaht
Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration