Gullringsbo Egendomar - konst i alla dess former

I sin nominering till Sveriges Snyggaste Kontor 2017 skriver Gullringsbo Egendomar att deras kontor ger konsten i alla dess former dominans i lokalerna. Här berättar Erika Hellman mer om kontoret.

Skriven av Redaktionen 2017-10-18 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Erika Hellman, Gullringsbo Egendomar.


Se nomineringen till Sveriges Snyggaste Kontor för Gullringsbo Egendomar

Gullringsbo Egendomar är moderbolag i koncernen där Svenska Hus, MVB, Forestry, Wangeskog Hyrcenter, Torslanda Entreprenad, Novi Real Estate och Munkbron Finans ingår. Gemensamt för alla bolag är att de grundats av entreprenörer och fortsätter, nu och i framtiden, att bedrivas med en stark familjebolagskänsla.

Ägarna delar årligen ut 1,2 Mkr till priset Årets Framtidsbyggare. Sammantaget är Gullringsbo Egendomar landets största privatägda bygg- och fastighetsbolag som på traditionellt sätt, inom koncernen, bedriver fastighets-, husbyggnads-, anläggnings- och byggmaskinrörelse.
Artikelbild

Finns det några kopplingar mellan kontorsmiljön och er företagsfilosofi?

Absolut! Parallellt med att vara entreprenörer lägger vi också stor vikt på de mjuka värdena. Ett av dessa är att skapa en härlig och inspirerande miljö för våra medarbetare. En annan del är att skapa kontakter och vi visar därför gärna upp vår samling med samtidskonst för alla som är intresserade och nyfikna. Vi visar konsten för medarbetare, kunder, samarbetspartners, svenska och internationella konstintresserade grupper och organisationer, konstnärer, samlare och gallerister, vänner och vänners vänner.

Vad är du personligen mest stolt över på kontoret?

Definitivt konsten. Det är den som är i fokus hos oss vad det gäller inredning.

Vad reagerar besökare på när de ser kontoret för första gången?

Definitivt konsten (igen). Vi har både konst som är enkel att ta in och en del lite mer udda verk som skapar nyfikenhet och frågor. Med det sagt fokuserar vi inte på konst som vid en första anblick skapar ångest. Det skall vara härligt att komma på besök. Vi börjar gärna våra möten med att prata om de verk som besökaren blir nyfiken på.

Hur ser en typisk arbetsdag ut på ert kontor?

Säkert som på många andra kontor. Hårt arbete men där allvar och seriösa situationer växlas med trevliga samtal och skratt. Det som skiljer sig är väl att vi då och då har besökare som bara kommer för konstens skull. Vi har allt från 1 till kanske 40 besökare på en gång.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration