Northpower Stålhallar AB - en skinande stålhall

Ordning och reda, design, uppfinningsrika lösningar, kul på jobbet och stabilitet. Så beskriver Northpower Stålhallar AB sin arbetsplats som de har nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor 2017.

Skriven av Redaktionen 2017-10-04 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Se nomineringen till Sveriges Snyggaste Kontor för Northpower Stålhallar AB

Hur ofta använder medarbetarna lokalen utanför arbetstid för olika aktiviteter?

Vi har ett aktivitetsrum med pingis och biljard samt fussball. Detta nyttjas flitigt på raster men även efter arbetstid. I kontoret har vi även ett komplett gym med löpband, stakmaskin, trappmaskin och roddmaskin. Våra montörer tar ofta en bastu eller sitter i relaxen och snackar. På flera ställen har vi TV-apparater som folk samlas och tittar på idrottsevent men även filmer ibland.

Tvätthallen nyttjas både på vardagar samt helger av de anställda.

Vilka av aktiviteterna som exempelvis gym, tvätthall, mediemöjligheter med mera är populärast bland medarbetarna?

Gymmet och aktivitetsrummet är det som nyttjas mest. Det har startats en intern pingisklubb och vi har ofta turneringar med de anställda.

Var det något önskemål från personalen som ni är extra glada över att ni kunde tillgodose när ni tog fram lokalen?

Att vi fick till ett bra kök och väl tilltagna omklädningsrum har varit uppskattat. Men även att alltid ha tillgång till lokalen och kunna träffas för gym eller bara se ett F1-lopp är populärt.
Artikelbild

Finns det några kopplingar mellan kontorsmiljön och er företagsfilosofi?

Vi har ju byggt vår egen lokal och vill ju att den ska utstråla det vi tror på. Ordning och reda, design, uppfinningsrika lösningar, kul på jobbet och stabilitet. Vi byggde ett showroom som vi får arbeta i varje dag. Vi har behållit karaktären av en stålhall och sedan gjort den så trivsam vi bara kunnat.

Hur reagerar blivande medarbetare när de ser kontoret första gången?

Alla vi tar hit blir mycket imponerade och många kan inte tro att det är en stålhall i grunden. Stålhall låter för många som tråkigt, mörkt, stort etc. Men för oss är det så mycket mer och det har vi fått fram i vårt kontor.
Artikelbild

Hur ser en typisk arbetsdag ut på ert kontor?

Arbetsdagen börjar kl 07.00 men träffas nästan alltid innan i vårt kök och tar en kopp kaffe. Sen jobbar konstruktörerna & ledning, med paus för möten, på sina rum och verkstaden som är vägg i vägg tillverkar våra profiler. 09.00 har vi gemensam frukost och vissa äter fort innan de rusar upp för att hinna med en pingismatch alternativt dra ett par drag på schackbordet i loungen.

Kl 13.00 är det lunch i en timma och 80% av våra medarbetare äter på företaget med egen matlåda. Liknande aktiviteter sker efter lunch som vid frukosten.

På fredagar har vi ett rullande schema bland flertalet på kontoret då man få servera omelett till de andra till frukost.

16.00 är dagen slut men flera sitter kvar längre så man jobbar in tid för att kunna sluta tidigare på fredagen.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration