SSM köper bostadsprojekt i Rotebro

SSM fortsätter att expandera sin verksamhet genom att köpa ett bostadsprojekt i Rotebro av Galjaden Fastigheter.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-10-04 | Utveckling

Dela på linkedIn

Projektet omfattar en total BOA om cirka 7 000 kvadratmeter vilket SSM har för avsikt att utveckla till cirka 150 bostadsrätter. Initial köpeskilling uppgår till 25 miljoner kronor, därutöver tillkommer köpeskilling efter att detaljplanen har vunnit laga kraft. Försäljningsstart är beräknad till tredje kvartalet 2019 och inflyttning förväntas kunna ske under senare delen av 2021.

Projektfastigheten (Ritsalen 1) är strategiskt belägen i närheten av Rotebros pendeltågsstation och har goda kommunikationer till både Stockholm, Uppsala och Arlanda flygplats.

Sollentuna kommun förväntar sig en fortsatt stark inflyttning till kommunen och har en vision om att utveckla området runt pendeltågsstationen till en attraktiv stadsdel med cirka 4 000 nya bostäder och 12 000 nya invånare.

Projektet kommer att drivas i egen regi med en beräknad försäljningsstart under tredje kvartalet 2019 och inflyttning förväntas kunna ske under senare delen av 2021.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration