RO-Gruppen bygger lyxlägenheter

Projektet innefattar ombyggnad av nedbrunna Västra Katarina skolas gamla gymnastiksal på Södermalm. Ordern är värd cirka 120 miljoner kronor och bygget ska stå klart våren 2019.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-10-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

RO-gruppen bygger lyxlägenheter där en nedbrunnen skola tidigare låg.
Bild: Arklab


"Katarina Hamam" är ett samverkansprojekt mellan RO-Gruppen och Catella Fastigheter. Arkitekter är Arklab. De 16 lyxlägenheterna på Östgötagatan på Södermalm i Stockholm har en ruin som utgångspunkt. 2003 totalförstördes Västra Katarina skolas gymnastikhall, som var Sveriges äldsta, i en brand. Lägenheterna växlar i storlek, från 50 till 200 kvadratmeter.

– Vi tycker självklart att det är väldigt roligt och utmanande att få vara med i ett tidigt skede och visa vår kompetens och utveckla projektet. Detta är ett starkt besked på att RO-Gruppen utvecklats snabbt i Stockholm, säger Patrik Blomberg, affärsområdeschef på RO-Gruppen Stockholm.

– Vi är väldigt nöjda med att ha RO-Gruppen som samarbetspartner i detta projekt. De är ett växande bolag med stabil bakgrund och står för nytänkande, engagemang och spetskunskap inom bostadsbyggnation, säger Stefan Demirian på Castella Fastigheter.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration