Linden får nytt liv

Linden Köpcentrum fyller 40 år, och nu väljer fastighets­ägaren Lundbergs att modernisera och uppgradera gallerian i centrala Norrköping. – Målet är att Linden Köpcentrum ska bli den mest konkurrenskraftiga handelsplatsen i regionen, säger Christian Claesson, regionchef öst på Lundbergs.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-09-22 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

På övre plan görs plats för fler butiker.
Bild: Lundbergs


En generell målsättning för Lundbergs är att vara en ledande aktör när det gäller att utveckla hållbara stadsmiljöer. Att vara med och utveckla Norrköping, där bolaget har sina rötter, ligger lite extra varmt om hjärtat och Linden Köpcentrum är en viktig, central byggnad som Lundbergs nu vill marknadsanpassa.

Köpcentrumet byggdes 1977 och har sedan stegvis utvecklats i takt med att handeln och kundernas beteenden har förändrats. Nu tar Lundbergs steget vidare.

Allt mer digitalt


– Dagens samhälle blir mer och mer digitalt vilket ställer ständigt högre krav på fastighetsägare och på retailvärlden. En kombination av en digital och en fysisk upplevelse är något kunden efterfrågar alltmer. Att besöka en galleria är mer än bara ett shoppingtillfälle för våra kunder, säger Christian Claesson.

Lundbergs investerar totalt 100 miljoner kronor i Linden Köpcentrum för en omfattande renovering och modernisering.

– Dagens kunder söker sig till city för upplevelse, umgänge och trivsel. Därför är det viktigt för oss att förstärka vårt serviceerbjudande, säger Christian Claesson.

Åtgärderna ska skapa effektiva butiksytor, mötesplatser och en satsning på barnfamiljerna med bland annat lekyta för barnen.

En viktig del i dagens köpcentrum är butiksmixen och på övre plan i Linden skapar Lundbergs möjlighet för fler butiker och fler varumärken att synas.
Artikelbild

Christian Claesson.
Bild: Lundbergs


De sociala ytorna blir också viktigare – därför skapar man loungeytor på båda plan. Det blir även familjerum med möjlighet till lek, toaletter och andra faciliteter som förenklar shoppingupplevelsen.

– Lindentorget vill vi göra till en mötesplats, tanken är att det ska bli navet i handelsstråket, säger Christian Claesson.

Färdig till sommaren 2018


Byggnationerna på övre plan är i full gång, och arbete sker i båda ändarna av gallerian. Övre plan kommer att vara färdigställt i november och planeras öppna lagom till julhandeln. Under julhandeln kommer byggnationen sedan att ha uppehåll, för att dra igång igen i januari/februari.

– Då ska vi arbeta på entréplan där vi bland annat ska ta bort en rulltrappa för att möjliggöra den mötesplats vi vill ha, vi kommer överlag att öppna upp mer för att skapa en öppnare och mer inbjudande känsla, säger Christian Claesson.

Hela gallerian kommer att vara färdigställd till sommaren 2018. Utvecklingen kommer att innebära att butiksytan minskar något, för att ge plats åt mer allmänytor som ska erbjuda kunden något mer än bara shopping.

– Målsättningen är att Linden Köpcentrum ska bli den mest konkurrenskraftiga handelsplatsen i regionen. Vi vill att det ska vara en inspirerande och modern miljö som Norrköpingsborna kan känna sig stolta över, säger Christian Claesson.

Att utveckla handeln menar han har stor betydelse för Norrköping som stad.

– Vi drivs av att skapa en hållbar stadsmiljö där city­handel har en väldigt viktig roll. En stadsmiljö med levande handel tillsammans med fler bostäder och nya kontorsetableringar skapar förutsättningar för en trivsam, trygg och attraktiv citykärna. Utvecklandet av det är något som vi gärna tar en aktiv och drivande del i.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration