Klövern lanserar stort projekt i Mölndal

Klövern har ingått ett samarbete med Åby Travsällskap i ett utvecklingsprojekt omfattande cirka 500 miljoner kronor med en uthyrningsbar yta på 30 000 kvadratmeter i anslutning till Åbytravet i Mölndal.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-09-10 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Projektet i det samägda bolaget – i vilket Klövern äger 70 procent – omfattar uppförande av en mäs­s­anläggning om 15 000 kvadratmeter, hotell om 8 000 kvadratmeter samt kontorsytor och övriga kommersiella ytor om totalt 7 000 kvadratmeter. Hyresavtal med avtalslängd på 15 år har ingåtts med Artexis Easyfairs om en ny mässanläggning och med HKC Hotellutveckling på 20 år avseende ett nytt hotell. Det totala hyresvärdet uppgår till 50 miljoner kronor per år. Inflyttning är planerad till första kvartalet 2019.

– Det är glädjande att vi skapar ytterligare ett projekt med kombinationen mässa, hotell och kontor, säger Rutger Arnhult, vd för Klövern.

– Med 15 000 kvadratmeter mässyta och över 1 200 parkeringsplatser så får Göteborg en ny konkurrenskraftig mässanläggning, säger Peter Wanderydz, vd för Artexis Easyfairs Nordic.

– Det här blir en väldigt spännande anläggning som genom sitt affärsreseläge i kombination med samarbetet med mässan och travet skapar utmärkta förutsättningar för ett hotell, säger Marcus Östlundh, vd för HKC Hotels.

Annordia har varit rådgivare till Klövern vad gäller hotellet.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration