Skanska bygger nytt hotell på Arlanda

Skanska har tecknat avtal med Swedavia om att bygga ett hotell på Arlanda Flygplats. Kontraktet är värt cirka 710 miljoner kronor.

Skriven av Sofia Grymer 2017-08-30 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Skanska bygger nytt på Arlanda.
Bild: Skanska


– Vi är stolta över att ha fått i uppdrag av Swedavia att bygga flygplatshotellet. Det ställer höga krav på vår effektivitet att bygga drygt 500 rum, säger Kenneth Öberg, projektchef på Skanska Sverige.

Hotellet, med en yta på 20 000 kvadratmeter fördelat på 14 våningar och 503 hotellrum, blir Nordens största flygplatshotell. Det kommer att ha en kombinerad lobby och lounge, restaurang, bar och vinterträdgård.

Hotellet kommer att drivas av Nordic Choice Hotels, som tidigare etablerat Clarion Hotel på Arlanda.

– Vi investerar stort i utvecklingen av en helt ny flygplatsstad på Stockholm Arlanda Airport och för att stärka förutsättningarna för svensk tillväxt och tillgänglighet. Det nya hotellkonceptet ligger helt i linje med den efterfrågan som vi ser i vår resenärsökning och vi ser fram emot att påbörja bygget, säger Karl Wistrand, vice vd och chef Commercial & Real Estate på Swedavia.

Byggnaden kommer certifieras enligt miljöcertifieringssystemet Breeam.

Byggnationen inleds i augusti 2017 och projektet planeras att vara färdigställt under det fjärde kvartalet 2019.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration