"Man får väldigt mycket för pengarna i Lunda"

I ett Sverige där urbaniseringstrenden är mycket stark växer Stockholm för varje dag som går. I takt med att staden expanderar utåt från centrum blir områden med goda kommunikationer allt mer efterfrågade. Lunda är ett av dessa områden som nu utvecklas till att bli ett av Stockholms hetaste. – Man får väldigt mycket för pengarna ute i Lunda, säger Magnus Jenninger, uthyrare på Fastpartner.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-08-25 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Lunda erbjuder stora möjligheter i fantastiskt läge.
Bild: Fastpartner


Känslan är att man befinner sig i två världar när man kommer in i Lunda Business i Spånga. Det är väldigt tydligt en del av huvudstaden, man når området med bil från centrala Stockholm på en kvart och på cirka 20 minuter med kollektivtrafik, dels via tunnelbanan som stannar i Hjulsta och dels via pendeltåget som når Spånga station. Samtidigt bjuds grönområden som ger en känsla av att man lagt storstadsstressen åt sidan.

– Det är ett väldigt trivsamt område. Det märker man på företagen – har man väl satt sig här så sitter man kvar länge.

Mitt i grönskan håller Lunda Business på att utvecklas till ett av Stockholms mest attraktiva affärsområden. I området sitter cirka 400 företag som ger arbetsplats åt 6 000 personer. Det är företag med ett brett utbud.

– Det är en stor blandning av företag här. Många teknikorienterade bolag, yrkesbutiker och e–handel. Dessutom finns datahallar och Sveriges största tv–studio, där man bland annat spelar in Idol. Nyligen flyttade även ett advokatkontor hit ut, berättar Magnus Jenninger.
Artikelbild

Magnus Jenninger.
Bild: Fastpartner


Kombinationen lockar


Fastpartner är en av de största fastighetsägarna i området och har många olika lokaler att erbjuda i området.

– Det är ett trivsamt hybridområde där vi har en bra kombination av fräscha, moderna kontor med hög teknisk standard samt lager och logistik. Både med låg­lager, men framför allt höglager med upp till 14 meters takhöjd. Just möjligheten att kombinera fräscha kontor med lager på upp till 20 000 kvadratmeter är något som lockar.

– Dessutom har vi själva vårt regionkontor här så vi har nära till hands med service och finns ständigt tillgängliga.

Hur är intresset för området?


– Vi har en väldigt stor efterfrågan på produktionslokaler och lager. Mycket för att vi kan erbjuda kombinationen med kontor. Ofta när man ska ha större höglager hamnar man väldigt långt ut ifrån stan. Här finns de möjligheterna i ett trevligt område nära stan med ett gott serviceutbud och bra kommunikationer.

– Även vad gäller kontor är efterfrågan stor. Framför allt på kontor mellan 50 och 200 kvadrat. Där är trycket så stort att vi börjat dela av större kontor för att möta behovet.

– Jämför man Lunda med andra närliggande områden, som Kista, så får man väldigt mycket för pengarna i Lunda.

Såväl service som läge är en av områdets stora styrkor. I Lunda Business finns restauranger, företagshälsa, gym och konditori men även hotell. På nära håll finns både Spånga centrum, med utbud av affärer för mindre ärenden, samt större shoppingområden som Kista och Barkarbystaden.

– Den närheten är otroligt bra för de bilburna som kan göra de ärenden man behöver under lunchen eller direkt efter jobbet och sedan åka raka vägen hem utan att behöva göra fler stopp. Med sin position nordväst om centrala Stockholm finns även närhet till både Bromma flygplats och Arlanda, säger Magnus Jenninger.

Blir bara bättre


Likt många andra områden utanför Stockholms innerstad spelar bilen en stor roll för många anställda. Lunda har redan i dag bra närhet till både E4 och E18, men tillgängligheten för området är på väg att förbättras ytterligare.

– Förbifart Stockholm kommer att få en uppfart precis vid Lunda, vilket kommer att förbättra tillgängligheten avsevärt. Lundas läge kommer bara att bli bättre när Förbifart Stockholm är klar.

Hur ser ni på Lundas roll på Stockholms lager- och logistikmarknad?


– Lunda är tillsammans med Västberga de citynära företagsområden som pekas ut av Stockholms stad som strategiskt viktiga och ska bevaras på obestämd framtid. Läget i Lunda medger flera infartsvägar in mot stan, vilket gör läget perfekt för närdistribution. Efterfrågan på lämpliga lägen för denna typ av användning ökar i takt med att nöjes- och servicenäringen växer i city samt tilltagande e-handel. Så vi kan bara hålla med Stockholms stad om deras analys.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration