Kopplar samman Stockholm med omvärlden

Kontorsmarknaden världen över utvecklas. Från att ha suttit fast på ett ställe skapar den tekniska utvecklingen en flexibilitet och rörlighet för företag. Där vill Regus skapa ett globalt nätverk.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-08-24 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Patrik Ölvebäck.
Bild: Axel Ohlsson


Lokalbehovet för företag är under förändring. I takt med att större flexibilitet efterfrågas har kontorshotell blivit hett efterfrågade. Bland de större aktörerna på den marknaden återfinns Regus.

– Vi håller på att bygga ett globalt nätverk av flexibla arbetsplatser. Någon gång i framtiden när man går ut på nätet för att leta efter sitt kontor så ska det egentligen aldrig vara särskilt mycket längre bort än runt hörnet, säger Patrik Ölvebäck, Sverigeansvarig på Regus.

– Det är teknologin som driver det framåt och gör det möjligt. Vi ser också tydligt att sättet hur folk arbetar ändras. Det är inte så många som går till ett och samma kontor för att arbeta nio till fem längre. Och kommande generationer efterfrågar den här flexibiliteten än mer.

– Nu finns vi på drygt 3 000 platser runtom i världen. Senaste landet (nummer 108) där vi öppnade var Island. Har man ett kontor hos Regus har man tillgång till alla lounger i hela världen, det är inkluderat i prisbilden. Det händer rätt ofta att man ser en kund med kontor på Östermalmstorg som är nere på loungen i Göteborg när man är där.

Coworking och drop in


Bolaget öppnade sitt första svenska kontor i Stockholm på Stureplan 1995 – ett kontor som finns kvar än i dag. Det senaste öppnade i början av 2017, på Norra Bantorget. Där med en stor del coworking och drop in-platser.

– Våra nya center har en större del coworking-ytor och drop in-platser. Vi fokuserar även mer på event och att skapa en community. Fortfarande så är den stora delen kontorsrum men efterfrågan på flexibla coworking-platser ökar än mer, säger Patrik Ölvebäck.
Artikelbild

Regus kontorsnätverk erbjuder kunderna flexibilitet såväl lokalt som globalt.
Bild: Axel Ohlsson


Intresset för det nya kontoret har varit mycket stort.

– Vi öppnade upp i april och på ett par månader har det fyllts till 80 procent. Det vi märker väldigt mycket är att det ökar än mer och blir än mer en strategisk lösning för större bolag också.

– Det är inte bara entreprenörer och småföretagare som sitter hos oss utan det finns en mängd stora internationella koncerner som väljer det här som en lösning för att ha flexibiliteten att kunna skala sin verksamhet, alternativt skala ner om det skulle behövas – att säkerställa att man sitter mer på rätt yta hela tiden.

Fortsatt expansion


Kontoret på Norra Bantorget var Regus fjortonde i Stockholm. Men man siktar på att etablera ännu fler.

– Vi vill fortsätta expandera och bygga ut nätverket än mer. Vi letar lokal för en Spaces-etablering, men även det vanliga Regus-konceptet. Det som skiljer Regus koncept från Spaces är bland annat storleken. Ett Spaces-center är större och har fler coworking-plates och drop in-platser. Det är lite mer trendigt och inte lika corporate. På ett Spaces ser du många som jobbar i jeans och t-shirt i stället för kostym.

Var ser ni expansion?


– Vi tittar både centralt men kommer även att bredda i ytterzon i Stockholm. Sedan vill vi växa till andra städer än Stockholm, Göteborg och Malmö där vi finns i dag. Vi siktar på att ta oss ut till de städer som har fler än 100 000 invånare för att bygga ett komplett nätverk i Sverige.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration