10 000 kvm kontor i Upplands Väsby blir tillgängliga vid årsskiftet

Partnertext


Vid årsskiftet inleds förvandlingen av Siemens huvudkontor i Upplands Väsby. En stor del av fastigheten byggs då om till hotell – och stora sammanhängande kontorsytor med tillhörande lager- och logistikytor blir tillgängliga i fastigheten som byter namn till Cambridgehuset.

Skriven av Nicklas Tollesson 2017-06-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post


Fastpartner köpte den nästan 21 000 kvadratmeter stora fastigheten i slutet av 2014, då det stod klart att Siemens skulle flytta sitt huvudkontor till ett nybyggt kontorshus i Arenastaden. Huset ligger väl synligt från E4:an med bra skyltläge och på taket finns en klocka som uppskattas av många av de passerande bilisterna.

- Vi äger två grannfastigheter och ser stora möjligheter med området, säger Christopher Johansson, vice vd på Fastpartner.
Artikelbild

Christopher Johansson är marknadschef och vice vd på FastPartner.


De övriga två fastigheterna går under namnen Oxford- och Harvardhuset och Business Campus Johanneslund kompletteras nu med Cambridgehuset, efter det högprofilerade engelska universitetet. Ett logiskt namn, inte bara med tanke på grannfastigheterna: I huset har det i många år utvecklats högteknologiska och innovativa lösningar och även efter Siemens flytt präglas fastigheten av nytänkande – den första nya hyresgästen är danska Zleep Hotels som väljer att öppna sitt första hotell i Sverige i fastigheten. Hotellet, med 136 rum, ska invigas i januari 2019.

- Det är kul att de väljer att öppna sitt första svenska hotell här hos oss. De ser fördelarna med att finnas mellan Arlanda Airport och centrala Stockholm, med omedelbar access till E4 och gott om parkeringsmöjligheter. Vi har cirka 400 parkeringsplatser här, säger Christopher Johansson och pekar ut mot den väl tilltagna parkeringsplatsen.
Artikelbild

Restaurangen har även uteservering på den mysiga innergården.


Överhuvudtaget präglas fastigheten och omgivningen av stora och generösa ytor. Vi står i den mäktiga gemensamhetsytan – öppet fem våningar upp – innanför Cambridge-husets entré. En maffig trappa leder upp från receptionen. Här är den naturliga mötesplatsen i byggnaden, med restaurang med uteservering på den mysiga innergården och bra och funktionella konferensrum.

- På den sidan, ut mot skogen och motorvägen, ska hotellet byggas, pekar Christopher Johansson.
Artikelbild

Större delen av huset utgörs av kontorslokaler, men det finns även en del lagerytor.


På de andra sidorna, runt om innergården ska de övriga ytorna fyllas med nya hyresgäster.

- Hela Upplands Väsby står inför en stor utveckling. Det ska byggas många nya bostäder och Infra City, som ligger ett stenkast härifrån har utvecklats mycket bra de senaste åren i och med all handel som har kommit dit. Upplands Väsby andas optimism och framtidstro, säger Christopher Johansson.

Större delen av de tillgängliga ytorna i Cambridgehuset utgörs av kontor, men det finns också – förutom parkeringsgarage – en del lager- och logistikytor på de två bottenvåningarna.
Artikelbild

10 000 kvadratmeter blir tillgängliga i nya Cambridgehuset vid årsskiftet.


- Det här är perfekt för serviceföretag med viss lagerverksamhet som lätt behöver nå de norra delarna av Stockholm. Man kan också tänka sig rena kontorsföretag eller myndigheter med särskilda behov. Det är en flexibel byggnad som kan anpassas för olika verksamheter. Men gemensamt för våra framtida hyresgäster är att de uppskattar tillgängligheten med bil, den goda anslutningen till E4, de cirka 400 parkeringsplatserna och den trevliga miljön i Upplands Väsby, säger Christopher Johansson.

Fastighetsbeteckning: Hammarby Smedby 1:458.
Uthyrningsbar yta: Nästan 21 000 kvadratmeter. Drygt 10 000 kvadratmeter blir tillgängliga från årsskiftet.
Upplands Väsby station med tåg och pendeltågförbindelser ligger cirka 2,5 km bort och med busslinjerna 534/536/560 tar färden till stationen sju minuter.
Byggår: 1989. Stora delar av huset har renoverats mellan 2008 och 2014 och erbjuder idag modern lokaler med kyla och god ventilation.
Miljöcertifiering: Byggnaden certifierades enligt Green Building 2012.Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration