Ylva Lageson blir ny vd för Nobelhuset

Ylva Lageson har rekryterats till rollen som vd för Nobelhuset, det bolag som har som uppgift att projektera, uppföra, äga, förvalta och utveckla Nobel Center i Stockholm.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-06-26 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Ylva Lageson.
Bild: Nobelhuset


Närmast kommer Ylva Lageson från rollen som vice divisionschef för NCC Building Sverige. Hon har drygt 20 års erfarenhet av byggprojektverksamhet och har medverkat och ansvarat för ett stort antal projekt i alla skeden från projektidé till genomförande.

– Vi är glada över att kunna rekrytera Ylva Lageson i en fas då Nobel Center snart övergår från planering till att realiseras. Susanne Lindh har med stort engage­mang, framgångsrikt drivit projektet framåt i rollen som vd sedan 2014. Jag är övertygad om att Ylva Lage­son, med sin mångåriga erfarenhet av stora byggprojekt, har helt rätt profil och kompetens för att ta projektet vidare, säger Lars Heikensten, styrelseord­förande i Nobelhuset AB och vd för Nobelstiftelsen.

I april 2016 antog kommunfullmäktige detaljplanen för Nobel Center. Länsstyrelsen avslog de överklaganden som följde på detta beslut och fastställde detaljplanen i februari i år. Det var två viktiga steg framåt för projektet. Byggarbetet beräknas ta två år och inleds när detaljplanen vunnit laga kraft.

Efter en lång karriär, där Susanne Lindh bland annat har lett stadsbyggnadskontorets verksamhet och dessförinnan investerings- och projektverksamheten vid Vägverket, lämnar hon på egen begäran rollen som vd för att kunna trappa ner och driva verksamhet i eget bolag.

Ylva Lageson tillträder sin nya tjänst i augusti 2017.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration