Unika möjligheter i Sollentuna

En kombinationsfastighet som erbjuder lager, kontor, konferens samt tillhörande markytor – allt centrerat runt ett vackert atrium. Det gamla ”Snickershuset” i Sollentuna erbjuder något alldeles extra i ett av Stockholms bästa kommunikationslägen. – Kombinationen av lager, utställnings­ytor, kontor och publika konferensdelar gör lokalen unik, säger Christopher ­Johansson, vice vd för Fastpartner.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-06-21 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Fastpartner


Likt flera andra platser har fastigheten på Djupdalsvägen i Sollentuna fått smeknamn efter en ­tidigare hyresgäst. I folkmun kallas byggnaden för "Snickershuset" sedan klädföretagets tid i huset.

Fastpartners fastighet har lokalytor runt 4 500 kvadratmeter med 1 500 kvadratmeter lager i markplan med lastkajer på baksidan och en tillhörande showroom/försäljningsyta på cirka 1 000 kvadratmeter. Vidare upp i fastigheten finns ett plan med kontor på 1 100 kvadratmeter och högst upp i fastigheten en 500 kvadratmeter stor konferensyta med utgång till en stor altan.

Fastigheten är byggd kring ett atrium med takfönster som ger ett behagligt ljus.

– Det är en enkel konstruktion med bra betongbjälklag. Fastigheten har en bra akustik och är lätt att disponera om, i och med att det är enkla, rena, betongkonstruktioner, säger Christopher Johansson.

Fastigheten erbjuder inte bara ytorna inuti. För hyres­gäster medföljer även stora markytor att disponera.

– Lokaler med tillgång till markytor är det väldigt begränsat utbud på i så citynära lägen som Sollentuna, säger Christopher Johansson.

Vilken typ av hyresgäst passar lokalerna för?


– Ett företag som har någon form av produkt som de både vill hantera och distribuera från lokalen, samtidigt som man vill visa upp den. Kombinationen av lager, utställningsytor, kontor och publika konferensdelar gör lokalen unik. Vill man få besök av företagskunder i någon form av business to business-verksamhet så ligger fastigheten i ett förträffligt kommunikationsläge.
Artikelbild

Christopher Johansson.
Bild: Fastpartner


Uppe på taket av fastigheten finns en terrass som erbjuder utsikt över Edsviken. Utsikten och närheten till de natursköna områdena kombineras med en närhet till stora serviceområden som Stinsen i Häggvik och Sollentuna centrum.

– Det är inte bara serviceutbudet och naturen som ger området ett gynnsamt läge. Ytterligare en sak som gör den här fastigheten unik är att när den ligger på det här stället vid norrortsleden och Danderydsvägen så kommer man åt båda infarterna in mot stan, både E4 och E18. Det kan vara en styrka i sig om man har en affär som delvis bygger på transport in och ut till stan, säger Christopher Johansson.

Kommunikationsläget är dessutom på väg att förbättras ytterligare när den planerade Förbifart Stockholm blir verklighet på 2020-talet.

– Förbifart Stockholm kommer att gå på precis vid Sollentuna, strax innan Häggvik. Så kommunen kommer på så sätt att komma närmare södra sidan av Stockholm.

Fastpartner är väl förankrade i området med lokaler på flera platser i kommunen, såsom Sollentuna ­centrum, Rotebro och upp mot Infracity och Bredden.

– I Rotebro har vi en fin fastighet med en ledig yta på 600 kvadratmeter som går att dela i hälften och har tillhörande terrass.

Hur känner du att intresset för Sollentuna är?


– Det är ett jättestarkt intresse för att etablera sig i Sollen­tuna, precis som för andra kranskommuner runt Stockholm. Hyrorna har gått upp kraftigt inne i stan. Här ute får man väldigt prisvärda lokaler i jämförelse. 


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration