Global motorjätte etablerar sig i Sickla

Atrium Ljungberg har tecknat avtal med det globala motor­före­taget Yamaha Motor Europe NV ­Filial Sverige om cirka 1 200 kvadratmeter kontorsyta i Sickla, Nacka.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-06-13 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Atrium Ljungberg


I fastigheten Sickla Front etablerar Yamaha Motor sitt svenska huvudkontor.

Yamaha Motor Europe NV Filial Sveriges flytt till Sickla Front, där Atrium Ljungberg just nu uppför två större kontorsbyggnader, kommer att ske under hösten 2018. Kontoret beräknas syssel­sätta ett 20-tal personer.

– Vi är stolta och glada över att kunna välkomna Yamaha till Sickla och till Atrium Ljungberg. De är ett attraktivt tillskott till vår mix av hyresgäster och kommer att få mycket bra lokaler för sitt nya huvudkontor och showroom, med flera stora internationella företag som grannar, kommenterar Petter Klingofström, uthyrningschef transaktion och etablering på Atrium Ljungberg.

Yamaha Motor Europe NV Filial Sverige ansvarar för försäljningen i Sverige och flera andra nordeuropeiska länder och verksamheten bedrivs från kontor i Stockholm, Oslo och Odense. Regionen utgör den största marin- och snöskotermarknaden i Europa och representerar en betydande del av den europeiska marknaden för motorcyklar och terränghjulingar.

– För att kunna fokusera på vår verksamhets utveckling och tillväxt krävs att vårt kontor stimulerar och underlättar vårt dagliga arbete. Sickla Fronts lokaler erbjuder oss en bra miljö för det, vi ser fram emot inflyttning och att få Atrium Ljungberg som hyresvärd, säger Elmir Andersson, Division Manager, ­Yamaha Motor Scandinavia AB.

Tidigare uthyrningar i Sickla Front är bland andra Stora Enso, PWC och Domstolsverket.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration