"Vi vill vara en smidig partner"

I år fyller Fastpartner 30 år och har sedan starten vuxit till ett bestånd på över 1,3 miljoner kvadratmeter. – Svensk ekonomi går lysande och jag tror på en ljus framtid även för Fastpartners del, säger Christopher Johansson, vice vd och marknadschef.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-06-10 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Fastpartners kommersiella bestånd består av en blandning av verksamheter inom logistik, kontor och handel.
Bild: Fastpartner


Fastpartner grundades 1987 och har varit börsnoterat sedan 1994. Basen finns i Stockholm, men man har även fastigheter i Göteborg, Gävle, Malmö och Norrköping. Storägare och vd för bolaget är Sven-Olof Johansson, och sedan 2012 arbetar även sonen Christopher Johansson på Fastpartner som ansvarig för uthyrningsverksamheten. De är totalt cirka 60 anställda på Fastpartner och har närmare 200 fastigheter som de äger och förvaltar i egen regi.

– Vi fokuserar på kommersiella fastigheter och majoriteten av vårt bestånd består av just det, även om vi också har vissa inslag av bostäder, säger Christopher Johansson.

Inom den kommersiella grenen är dock beståndet utspritt, man har så väl lager- och logstikfastigheter, som kontor och handelsfastigheter.

– Många av våra fastigheter ligger i närförorten eller närområdet till de centrala delarna av de städer där vi finns, säger Christopher Johansson.

Blandning av lager och kontor


Även i Göteborg består det kommersiella beståndet av en blandning av verksamheter inom logistik, kontor och handel och tyngdpunkten ligger i Hisings-Kärra, Mölndal och Högsbo.

I Mölndal drivs just nu ett utvecklingsprojekt på Talje­gårdsgatan där man omvandlar delar av Astra ­Zenecas tidigare kontorslokaler för att skapa en blandning av lager och kontor. Även i Hisings-Kärra är man på gång med något nytt – här finns en lagerlokal om 10 000 kvadratmeter som Fastpartner just nu arbetar med att hyra ut. Även i fortsättningen vill de växa i samma områden.

– Det naturliga är att äga så mycket som möjligt i ett och samma område för att kunna erbjuda så bra förvaltning som möjligt, säger Christopher Johansson.
Artikelbild

Christopher Johansson.
Bild: Fastpartner


Hur arbetar ni mot hyresgästerna?


– Som alla framgångsrika fastighetsbolag tycker vi att det är viktigt att vara nära kunderna och att vara lyhörda för deras behov. Vi arbetar entreprenöriellt för att få fram så kostnadseffektiva lösningar som möjligt, både för hyresgästen och för oss.

– Vi vill vara en smidig partner så att våra kunder kan fokusera på sin verksamhet, säger Christopher Johansson.

Vad tror du om framtiden?


– Svensk ekonomi går lysande, det är en hög efterfrågan på lokaler så det gäller att ligga i och hyra ut för att minska vår vakansgrad. Jag tror på en ljus framtid även för Fastpartners del.

Och i Göteborg?


– Här finns flera stora infrastrukturprojekt både i hamnen och kring centralstationen. Det är också en otrolig befolkningstillväxt och vi hoppas kunna utöka vår verksamhet i Göteborg när rätt möjlighet presenterar sig, säger Christopher Johansson.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration