"Det är ett bra läge"

I januari slog PDL Group upp dörrarna till sitt nya padelcenter hos KAB Fastigheter i Marieholm – i ett läge som en gång kändes som långt utanför centrum. Numera är dock Gamlestaden och Marieholm både lättillgängligt och centralt.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-07-20 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

I januari slog PDL Group upp dörrarna i Gamlestaden.
Bild: PDL Group


PDL Group har verksamhet på flera ställen i Sverige, och när man nådde Göteborg föll valet på Gamlestaden. Här drivs anläggningen av PDL Center Göteborg som ägs av PDL Group och All About Sports. PDL Group drivs i sin tur av vd Henrik Söderberg och medgrundare är Jonas Björkman, Måns Zelmerlöw och Jonas Andersson. Vid lokalvalet var det viktigt med en etableringsmöjlighet i ett centralt läge – samtidigt som de behövde en lokal med tillåtande layout för deras verksamhet.

– Verksamheten kräver minst åtta meter i takhöjd, och lokalerna måste vara utformade så att banorna kan placeras på ett effektivt sätt. Hos oss har de hittills fått in sju banor, och en åttonde kommer att byggas, säger Jonas Obert, uthyrare på KAB Fastigheter.

Förutom padelbanorna har PDL Group även en gymdel, en konferensdel, shop och reception. Dessutom finns en stor lounge­yta för middagar ­eller event.

– Det är en rymlig och fräsch lokal som uppfyller våra krav och sedan öppningen har vi ökat vår beläggning varje månad. Padeltennis är Sveriges just nu snabbast växande sport och vi har en bred målgrupp – vem som helst kan spela, utan förkunskaper, ­säger Henrik Söderberg på PDL Group.

Artikelbild

Jonas Andersson, Jonas Björkman, Henrik Söderberg och Måns Zelmerlöw är grundare till PDL Group.
Bild: PDL Group


Positivt för hyresgästerna


Lokalerna hyrdes tidigare av Posten som hade sortering av direktreklam här. När de flyttade ut gjorde KAB Fastigheter en stor omvandling av fastigheten där man bland annat gjorde en allmän uppfräschning, tog ner väggar och byggde läktare.

– Att PDL har flyttat in har varit positivt för de befintliga hyresgästerna som också kan ta del av deras gym. Vi får även hit fler besökare som kanske får upp ögonen för området, som är ett bra läge ur ett ekonomiskt perspektiv.

Fastig­heten i Marieholm omfattar totalt 9 300 kvadratmeter. PDL Group hyr 2 900 kvadratmeter på bottenplan samt en mindre del för omklädningsrum på plan två. På botten­plan finns även logistikverksamhet och på resterande yta huserar kontorsverksamhet.

– Vår kontorsverksamhet är lite blandad, dels finns en mindre kontorsgemenskap där hyresgästerna delar på exempelvis konferensytor och pentry. Men det finns också större, moderna kontor på 200 kvadratmeter och uppåt, berättar Jonas Obert.

KAB Fastigheter har ägt fastigheten sedan 2006 och ser sig själva som långsiktiga ägare.

– Vi har aldrig köpt för att sälja så fort det är uthyrt, utan ­köper vi något förvaltar vi det långsiktigt, säger Jonas Obert.

Just nu finns ett kontor om cirka 450 kvadratmeter ledigt i byggnaden. Inom kort möjliggörs för ytterligare ytor som innebär en total kontorsyta på cirka 1 050 kvadratmeter.
Artikelbild

Jonas Obert.
Bild: KAB Fastigheter


Hur ser du på området?


– Marieholm kommer på sikt att bli väldigt bra, framför allt när tunneln blir färdig. Det är roligt att området får mer fokus och kärlek från Göteborgs stad, säger Jonas Obert.

– En del är nog tveksamma till att etablera sig här så länge bygget pågår och tror att det ska vara krångligt att ta sig hit, men i själva verket ligger vi på den sidan som inte störs alls mycket av byggtrafiken.

Med under tio minuter till centralstationen och nära till alla stora leder ser han läget som optimalt.

– Med allt som händer i Gamlestaden och här i Marieholm kommer det här att bli ett väldigt centralt läge, säger Jonas Obert.

Även PDL Group är nöjda med läget.

– Göteborgsanläggningen har blivit lite av vårt flaggskepp. Gamlestaden ligger bra till, Göteborg växer mycket åt just det här hållet, säger Henrik Söderberg.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration