Så ska Svenska Mässan växa

Med ett stort tryck från både nationella och internationella besökare har Svenska Mässan beslutat att växa ytterligare – nu ska ett fjärde torn växa upp. – Den här utvecklingen är otroligt spännande, inte bara för oss utan också för Göteborg som stad, säger Carin Kindbom, vd och koncernchef för Svenska Mässan.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-06-13 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Carin Kindbom.
Bild: Lisa Jaaber


Mellan 2011 och 2014 genomfördes en stor anläggningsinvestering på 1,2 miljarder kronor där Svenska Mässan bland annat fick sitt tredje torn. Ganska snart efter att tornet kommit på plats insåg man dock att man behövde utöka kapaciteten ännu mer.

– Vi fick ett otroligt fint mottagande på marknaden och det fanns ett stort internationellt intresse, därför började vi i december 2015 att planera en fortsatt utveckling fram till 2030, säger Carin Kindbom.

Varför tror ni att intresset för Svenska Mässan fortsätter att öka?


– Vi kan erbjuda något unikt eftersom vi har skapat stor hotellkapacitet kopplat till mötesanläggningar, dessutom i citykärnan av en stor stad. Det gör att vi är väldigt konkurrenskraftiga i Europa, säger Carin Kindbom.

Utvecklingen består av tre delar; en utbyggnation av entréfunktioner, nya mötes- och konferensytor och utökade hotellytor. I slutet av april presenterade man slutligen hur det hela kommer att se ut efter omvandlingen.

– Det vi nu presenterar, med en stor expansion av hotelldelen och en helt ny huvudentré för anläggningen, är väldigt viktiga delar, säger Carin Kindbom.

Den nya hotelldelen kommer, tillsammans med nya konferensytor och kontorslokaler, att växa upp till ett fjärde torn vid Korsvägen. Just läget vid Korsvägen, som är ett stort logistiskt nav, menar Carin Kindbom är ett av Svenska Mässans starka konkurrensmedel.
Artikelbild

I det fjärde tornet kommer det att rymmas både hotell- och kontorsverksamhet.
Bild: Abako


– Det blir en utveckling som gör att vi kan välkomna ännu fler internationella gäster. Merparten av det nya tornet kommer att utgöras av hotell, men det blandas upp med kontorsverksamhet, liksom i resten av anläggningen, säger hon.

350 nya hotellrum


Den nya hotellbyggnaden beräknas bli cirka 30 våningar hög och ska innehålla kring 350 nya hotellrum.

Det första steget blir att utveckla nya entréfunktioner, redan i sommar påbörjas arbetet med en ny och uppgraderad entré mot Liseberg. Till hösten påbörjas också arbetet med kongresshusets nya entré.

– Just eftersom vi ska göra om huvudentrén så mycket är det viktigt att de andra entréerna är väl fungerande under tiden, säger Carin Kindbom.

Entrélösningarna kommer att komma på plats 2017–2018, och förhoppningsvis är hela satsningen ska stå klar till 2025.

– Att vi kan fortsätta växa är viktigt, vi vill kunna ta emot ännu fler besökare och erbjuda dem större och mer flexibla konferens- och mötesytor. Den här utvecklingen är otroligt spännande, inte bara för oss utan också för Göteborg som stad, avslutar Carin Kindbom.
Artikelbild

Svenska Mässan kommer genom utvecklingen att få en helt ny huvudentré.
Bild: Abako
Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration