Magnentus köper kvarteret Gripen

Kvarteret Gripen i centrala Norrköping innehåller cirka 6 000 kvadratmeter kommersiella ytor och cirka 3 300 kvadratmeter bostäder fördelat på 35 lägenheter. ­Säljare är Heimstaden.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-06-02 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Kvarteret Gripen tillträddes vid månadsskiftet mars/april.
Bild: Magnentus


Fastighetsvärdet uppgår till 150 miljoner kronor och försäljningen sker genom överlåtelse av befintligt bolag.

– Vi är otroligt glada över att få förvärva kvarteret Gripen. Detta är ett kvarter som verkligen passar oss, både lägesmässigt och med den mix av butiker, kontor och bostäder som finns. Faktum är att vi för cirka 20 år sedan försökte förvärva detta kvarter, men vi lyckades inte då. Vi ser fram emot att få fortsätta förädla Norrköpings stadskärna. Det är ett fantastiskt läge, och på något sätt möts Norrköping här i korsningen från industrilandskapet, city och stadskärnan med dess närhet till centralstationen, säger Magnus Malm, ägare till Magnentus.

– Avyttringen är naturlig för oss, då fastigheten övervägande innehåller ­kommersiella ytor och vårt fokus ligger på bostadsfastigheter. Magnentus är den köpare vi önskade till detta kvarter, en lokal aktör som med närvaro utvecklar och tillför nya tankar och dimensioner till kommersiella ytor i centrala Norr­köping och därmed ökar attraktiviteten ytterligare i Norrköpings centrala delar, säger Patrik Hall, vd för Heimstaden.

Magnentus tillträdde fastigheten vid månadsskiftet mars/april.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration