Ser stor potential i Uppsala

För Skandia Fastigheter är det viktigt att vara tillgängliga och leverera en hög servicenivå.
– Vi arbetar nära våra hyresgäster och finns alltid där för dem, säger Snezana Oscarsson, chef för kommersiella fastigheter på Skandia Fastigheter i Uppsala.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-05-30 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

2016 köpte Skandia Fastigheter fastigheten Dragarbrunn 10:3 i centrala Uppsala.
Bild: Skandia Fastigheter


Snezana Oscarsson började på Skandia Fastigheter, dåvarande Diligentia, i januari 2011. Strax innan hade man köpt fastigheten som inrymmer S:t Per Gallerian, och sedan tidigare ägde man även kontorsfastigheter i Uppsala, som då förvaltades av Skandia Fastigheter Stockholm. I och med Snezana Oscarssons anställning blev hon dock ansvarig för alla kommersiella fastigheter i staden och samtidigt centrumchef för S:t Per Gallerian. På Skandia Fastigheters kontor i Uppsala arbetar hon tillsammans med en teknisk förvaltare, tre drifttekniker och en marknadskoordinator.

Hur ser ni på Uppsala som stad?


– Vi tycker att Uppsala är en framtidstad, därför valde vi att köpa mer här senast förra året. Vi tycker att det finns en stor potential i Uppsala och vi är öppna för intressanta objekt på marknaden, säger Snezana Oscarsson.

Är med och bygger i Rosendal


Deras fastigheter ligger centralt i Uppsala, och målsättningen är även fortsättningsvis att finnas i stadskärnan. I deras kommersiella fastigheter i Uppsala finns en blandning av verksamheter så som kontor, butiker, hotell och bostäder. I S:t Per Gallerian handlar det både om förvaltning i nära samarbete med hyresgäster och även om marknadsföring och kommunikation, som bidrar till platsens attraktivitet för shopping och umgänge.
Artikelbild

Snezana Oscarsson på Skandia Fastigheter.
Bild: Skandia Fastigheter


Just nu driver Skandia Fastigheter en rad stadsutvecklingsprojekt i Uppsala. Bland annat är de en av aktörerna som är med och bygger bostäder i Rosendal. Dessutom är en utveckling av S:t Per Gallerian på gång där de i slutet av november förra året fick klart kring en detaljplan som innebär en påbyggnation om 10 000 kvadratmeter. Hälften kommer att vara en utbyggnation av hotell Gillet som drivs av Nordic Choice och hälften kommer att bli nya kontorslokaler. Skandia Fastigheter arbetar med fyra olika typer av fastigheter; kontor, köpcentrum, bostäder och samhällsfastigheter. Köpcentrum ligger bolaget varmt om hjärtat och man äger, förvaltar och utvecklar i dag 13 köpcentrum i Sverige, från Trelleborg i söder till Uppsala i norr.

Hur känner hyresgästerna igen er?


– Vi lägger stor vikt vid att alltid vara tillgängliga, vi arbetar nära våra hyresgäster och finns där för dem. Det är viktigt att leverera bra service helt enkelt, säger Snezana Oscarsson.

Skandia Fastigheter har inga några externa drifttekniker utan sköter all den typen av service internt – allt för att vara nära kunderna. Den generella affärsidén går ut på att äga, utveckla och förvalta.

– Det långsiktiga målet är att leverera en stabil avkastning till vår ägare Skandia Liv och våra pensionssparare, avslutar Snezana Oscarsson.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration