Serneke bygger Fabriks­parken åt Skandia

Serneke har tecknat avtal med Skandia Fastigheter om att bygga första etappen av bostäder i Fabriksparken i Sundbyberg. Kontraktet är värt omkring 320 miljoner kronor.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-05-26 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Serneke sätter spaden i jorden år Skandia.
Bild: Linus Flodin


Området Fabriksparken i centrala Sundbyberg är i dag ett kontorsområde. Under de närmaste åren kommer Skandia Fastigheter att utveckla området till en levande blandad stadsdel med bostäder, arbetsplatser, handel och service. När Fabriksparken står helt klar år 2021 kommer området att ha tillförts totalt 450 bostäder.

Serneke Bygg ska stå för entreprenaden av den första etappen av bostäder som omfattar 150 lägenheter, fördelade på sju trapphus i 7-13 plan, samt fyra stadsradhus i tre våningsplan. Även garage och lokaler ingår i entreprenaden.

– Det känns väldigt tillfredsställande att vi i dag har signerat avtalet. Skandia Fastigheter och Serneke delar många värderingar och upphandlingsprocessen har präglats av ömsesidighet och förståelse. Med dessa förutsättningar på plats redan från början är jag övertygad om att projektet kommer få ett gott utfall för båda parter, säger Daniel Åstenius, vd för Serneke Bygg.

– Vi är sedan länge en etablerad fastighetsägare i Sundbyberg, med både kontor, bostäder och handel. Nu ska vi utveckla Fabriksparken till en parknära blandstad med omtanke för ett socialt och hållbart liv där kontor möter boende, service och handel, ­säger Markus Pfister, fastighetschef på Skandia Fastigheter.

Projektering startar omgående och bostäderna ska vara klara för inflyttning under tredje kvartalet 2019.

Ordervärdet uppgår till omkring 320 miljoner kronor och kommer att inkluderas i ­orderingången under första kvartalet 2017.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration