Oscar Properties köper av Afa

Oscar Properties etablerar sig i Södra Värtan, Stockholm, genom köp av fastig­heterna Lybeck 2, Lybeck 3 och Ladugårdsgärdet 1:51. Köpeskillingen uppgår till 700 miljoner kronor.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-05-24 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Oscar Engelbert.
Bild: Nicklas Tollesson


Fastigheterna förvärvas från Afa Sjukförsäkring och ingår i planarbetet kring Södra Värtan. Projektet innefattar bostäder, förskola och kommersiella fastigheter. Oscar Properties ser goda möjligheter att utveckla moderna och attraktiva kontor och bostäder på platsen och bedömer potentialen på området till cirka 200 bostäder och cirka 9 000 kvadratmeter kontorsyta. Affären inkluderar bland annat en förvaltningsfastighet om 29 500 kvadratmeter som i dag är fullt uthyrd.

– Som vi meddelade i februari ser vi en betydande potential att fortsätta utveckla kommersiella fastigheter i Storstockholm. Marknaden för kommersiella fastig­heter med fokus på designade, kreativa och yt­effektiva kontor växer och vi ser en stark efterfrågan för en Oscar Properties-produkt för kontor. Fastigheterna i Södra ­Värtan uppfyller våra kriterier för fortsatt lönsam tillväxt både inom moderna bostäder och kontor och genom detta förvärv fortsätter vi vår lagda tillväxtstrategi, säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.

– Vi tycker att det är väldigt roligt att Oscar Properties tar över utvecklingen av fastigheterna och ser med spänning fram emot att följa utvecklingen i Södra Värtan, säger Anna Berfenstam, transaktionschef Afa Fastigheter.

Förvärvet finansieras med egna medel och banklån. Avsikten är att tillträda fastigheterna första september 2017.

JLL har varit rådgivare åt Afa vid försäljningen.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration