"Man vill vara innanför tullarna – men inte betala innerstadshyra"

Fredrik Lindén på Kungsleden ger sin syn på lokalmarknaden i Gärdet/Frihamnen.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-05-21 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Fredrik Lindén.
Bild: Kungsleden


Vilka är de största fördelarna med att etablera sitt företag i Gärdet/Frihamnen?


– Det är ett väldigt bra läge i en spännande stadsdel under utveckling. Gärdet/Frihamnen ligger ett stenkast från Östermalm och är en del av innerstaden men med hyresnivåer som är relativt mycket lägre än i andra innerstadslägen. Kommunikationsmässigt är området också väldigt bra, både för cyklar, bilar och med kollektivtrafik. Dessutom med närheten till den nya länken.

Hur är efterfrågan på lokaler i området?


– Den är väldigt hög. Med tanke på dagens hyres­nivåer så har Gärdet en inbyggd rabatt med en grundhyra någon­stans mellan 2 700 och 3 000 kronor per kvadratmeter, betydligt lägre än andra områden i innerstaden. Marknaden är redo att ta steget mot Gärdet, hyresgästerna vill sitta innanför tullarna – men inte betala inner­stadshyra.

Hur ser du på Gärdet/Frihamnens plats på framtidens Stockholmsmarknad?


– Utvecklingen av området är bara i sin linda, vill man säkra ett bra läge ska man göra det nu. Jag tror att marknaden kommer se annorlunda ut om ett par år, det finns en enorm potential här. Gärdet/Frihamnen är ett av Stockholms stads mest prioriterade, se bara hur mycket som byggs här. Vi ser väldigt positivt på framtiden.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration