Folksam gör första köpet i Göteborg

Folksam köper sin första fastighet i Göteborg; det är Folksam Sak som köper en kontorsfastighet om 7 500 kvadratmeter för 330 miljoner kronor.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-05-11 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild


Bild: Elof Hansson Fastigheter


– Det här är en attraktiv fastighet i ett område under stark utveckling. Det är bra att vi i Folksamgruppen nu etablerar oss i Göteborg, vars fastighetsmarknad historiskt uppvisat mycket stark totalavkastning. Investeringen passar väl in i vårt engagemang för att värna en långsiktigt trygg avkastning till kunderna, säger Lars Johnsson, chef för Folksamgruppens fastighetsverksamhet.

Elof Hansson har ägt Stampen 6:17 sedan 2012, då man köpte fastigheten av Wallenstam. Bolaget har de senaste åren utvecklat fastigheten, helt i enlighet med bolagets strategiska mål, och säljer nu fastig­heten vidare.

– Vi är mycket nöjda med fastighetens utveckling under vår tid som ägare. Det är nu dags att fokusera på nya projekt. Vi är också mycket glada att kunna ge Folksam möjligheten att etablera sig på fastighetsmarknaden i Göteborg genom förvärvet, säger Lennart Hedström, vd för Elof Hansson Fastig­heter.

Catella har varit rådgivare i affären.

– Vi är glada att åter­igen kunna hjälpa Elof Hansson Fastig­heter i en affär, säger Anne Almlund Rosengren, chef för fastighetsrådgivning Göteborg.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration