Atrium Ljungberg miljard­köper på Lindholmen

Atrium Ljungberg har tecknat avtal om förvärv av kontorsfastigheten Lindholmen 30:1 på Lindholmen i Göteborg.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-05-11 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Atrium Ljungberg köper Ericssons kontor på Lindholmen.
Bild: CBRE


Fastigheten förvärvas till ett under­liggande fastighetsvärde om cirka 1,3 miljarder kronor. Genom förvärvet fördubblar Atrium Ljungberg sitt fastighetsbestånd i Göteborg. Lindholmen 30:1 omfattar närmare 37 000 kvadratmeter uthyrbar yta med moderna kontorslokaler samt ett p-garage med cirka 260 platser. Fastigheten är fullt uthyrd till Ericsson.

Säljare är fastighetsfonder förvaltade av Blackstone och Areim. Atrium Ljungberg tillträdde fastigheten 29 mars 2017.

– Genom förvärvet har vi fördubblat vårt fastighetsbestånd i Göteborg och är nu en betydande aktör på Lindholmen. Långsiktigt kommer vi få ännu bättre möjligheter att erbjuda attraktiva lokaler för både befintliga och nya hyresgäster. Genom vårt lokala engagemang fortsätter vi samverka med staden och företag för att skapa mervärden för platsen, säger Monica Fallenius, affärsområdeschef transaktion och etablering på Atrium Ljungberg.

Falkenborn, Svalner och KPMG har varit Atrium Ljungbergs rådgivare i transaktionen, CBRE och Maqs har varit säljarens rådgivare


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration