Skanska hyr ut på Lindholmen

Skanska hyr ut cirka 9 000 kvadratmeter i det nya kontorshuset Piren 2 till Volvo Cars och Autolivs samägda bolag Zenuity. Inflyttning sker under sommaren 2017 i samband med att byggnaden färdigställs. Hyreskontraktet löper över elva år.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-04-30 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Skanska hyr ut 9 000 kvadratmeter i Piren 2.
Bild: Skanska


Zenuity, som utvecklar mjukvara för avancerade förarstödsystem och självkörande fordon, väljer i och med flytten att förlägga sitt huvudkontor till Lindholmen. Större delen av kontors­huset kommer att användas för bolagets verksamhet och i markplanet planeras ett café, öppet för allmänheten.

– Att Zenuity väljer att etablera sitt huvudkontor här stärker ytterligare Göteborg och Lindholmens tydliga inriktning mot teknik- och fordonsindustrin. Att de väljer Piren 2 gör oss givetvis extra stolta, säger Mats Dyne­vik, marknadschef på Skanska Fastigheter Göteborg.

– Vi identifierade väldigt tidigt att placering och utformning av vårt huvudkontor skulle spegla den företagskultur vi vill skapa. Tillsammans med Skanska har vi fått möjligheten att utforma ett dynamiskt och kreativt kontor för vår högteknologiska verksamhet, säger Dennis Nobelius, vd för Zenuity.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration