Aberdeen miljardsäljer på Södermalm

Aberdeen ­säljer för Aberdeens ­pan-nordiska fonds räkning fastig­heten Tobaksmonopolet 2 på Söder­malm i Stockholm. Köpare är en fond förvaltad av CBRE Global Investors och köpeskillingen uppgår till drygt en miljard kronor.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-04-29 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Fastigheten Tobaksmonopolet.
Bild: Aberdeen


Tobaksmonopolet 2 är ett välkänt och historiskt landmärke på Södermalm i Stockholm och uppfördes under åren 1917–1922 som huvudkontor för Svenska Tobaks AB (i dag Swedish Match AB). En av arkitekterna var Ivar Tengbom som också ritat de historiska byggnaderna Tändsticks­palatset och Stockholms Konserthus. Tillverkningen av tobaksvaror lades ned 1965 och fastigheten är i dag helt moderniserad och attraherar kontorshyresgäster inom olika branscher och verksamheter.

Den 17 500 kvadratmeter stora fastigheten på Södermalm är i dag fullt uthyrd och inrymmer hyresgäster som H&M, Weekday, Swedish Match, NEPA och Ceder­vall Arkitekter. MAQS har varit Aberdeens rådgivare i transaktionen.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration