Ebab projekt­leder ­renoveringen av Stadsbiblioteket

Stockholms stad gick ut med en förfrågan under sommaren 2016 och nu har Ebab fått uppdraget som planeras vara avslutat 2021.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-04-27 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Stadsbiblioteket får ett ansiktslyft.
Bild: Mattias P. Dahlqvist/Stockholms Stadsbibliotek


Stockholms stads syfte med projektet är att skapa en långsiktig hållbar och en väl fungerande biblioteksbyggnad för att anpassa verksamheterna till nya framtida behov. Lokalerna behöver bli mer tillgängliga, funktionella, yteffektiva och flexibla enligt fastighetskontoret. I planeringen ligger att integrera det internationella biblioteket för att få det mer mångspråkigt och mångkulturellt och att barnens avdelning ska bli större. Man vill även ha möjligheten att kunna samla 200 personer i en gemensam sal. Utöver detta planeras för grupprum och ett större café.

– Det känns fantastiskt att Stockholms stad ger oss förtroendet att ta oss an ännu en av stadens kulturbyggnader. Vi har den samlade kompetensen i den projektledarorganisation som efterfrågas under samma tak på Ebab. Det är en styrka som även säkerställer arbetsmiljö, miljö och kvalitet med kontinuitet och kvalitet i leveransen. Hållbarhetsfrågorna ligger oss varmt om hjärtat och i projektet ingår en hög hållbarhetsprofil vilken vi delar med vår beställare fastighetskontoret i Stockholms stad, säger Katrin Dahlström, vd för Ebab i Stockholm.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration