Solna blir attraktivare med ny tunnelbanestation

Solna stad och Stockholms läns landsting har kommit överens om ett nytt avtal om finansiering och utbyggnad av gula linjens tunnelbana med en ny station.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-04-25 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Anthon Näsström


Den nya stationen kommer att ha två uppgångar, en i Hagalunds arbetsplatsområde och en längs med Solnavägen. Den nya stationen ger stora möjligheter för Solna att bygga fler bostäder och också skapa fler möjligheter till resande för solnaborna.

– Vi landar ännu en jättesatsning på Solna. Den nya tunnelbanestationen på Gula linjen med uppgång bland annat i Hagalunds arbetsplatsområde kommer bidra med stora mervärden för Stockholmsregionen genom fler arbetsplatser, bostäder och bättre kommunikationer, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande.

Den nya stationen kommer att ligga mellan de redan planerade stationerna Arenastaden och Hagastaden. En av den nya stationens uppgång kommer att placeras i Hagalunds arbetsplatsområde och en längs Solnavägen vilket möjliggör tusentals nya bostäder i området runt omkring.

Utbyggnaden av den nya tunnelbanestationen bedöms kunna påbörjas omkring 2018 och trafikstart ske omkring 2024. Stationen kommer att kunna byggas i samband med att de övriga stationerna på gula linjen byggs. I området runt den nya stationen planeras för bostäder.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration