Alecta köper in sig i Kongahällaprojektet

Adapta Fastigheter och Alecta har avtalat om att tillsammans utveckla och förvalta Kungälvs nya köpcentrum Kongahälla Shopping.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-04-13 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Kongahällaprojektet är den största pågående satsningen på handel i Göteborgsområdet på över tio år.
Bild: Adapta Fastigheter/Rstudio


Köpet sker genom att Alecta köper 50 procent av aktierna i Adaptas dotterbolag Adapta Kongahälla AB. Parterna kommer gemensamt att fortsätta arbetet. Adapta kommer fortsättningsvis att ansvara för utveckling, uthyrning och förvaltning av Kongahälla Shopping.

Kongahälla Shopping blir ett regionalt köpcentrum i centrala Kungälv med plats för 100 butiker, verksamheter och service. Projektet är den största pågående satsningen på handel i Göteborgsområdet på över tio år och omfattar cirka 37 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

Byggarbetena påbörjades under sommaren 2016 och öppningen av köpcentret är planerad till mars 2019. Tecknade hyresavtal finns med bland annat Coop, Systembolaget, H&M, Lindex, Pondus och Cervera.

– Kongahälla Shopping blir det köpcentrum som tillgodoser efterfrågan på handel i norra delarna av Stor-Göteborg och Kungälv får därmed ett välbehövligt lyft i sitt handelsutbud. Alecta delar vår syn på långsiktighet och tillsammans skapar vi goda förutsättningar för Kongahälla Shopping, säger Per Thörnqvist, vd för Adapta.

CBRE har varit säljarens råd­givare.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration