Vill skapa mervärde för hyresgästerna

Familjedrivna Pulsenkoncernen tar in en ny vd för fastighetsgrenen och ett av områdena där man satsar är Borås. Här ska man nu förädla Pulsenkvarteren och stärka deras karaktär.
– Vår ambition är att vara en av de aktörer som är med och utvecklar Borås, säger Jonus Bartholdson, tillförordnad vd för Pulsen Fastighet.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-04-12 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Olof Händén.


Pulsens fastighetsgren grundades i Borås på 1970-talet och var då ett komplement till den IT-verksamhet som Wigar Bartholdson startade 1964. Det började med köp av en fastighet, som sedan utvecklades till ett textilkvarter – och sedan expanderades till två. Efter det har Pulsen Fastighet fortsatt att växa i Göteborg, Stockholm och Småland.

Nyligen gjordes en extern vd-rekrytering till bolaget i form av Christer Södeliden, som senast kommer från CA Fastigheter. Han börjar sin nya tjänst till sommaren.

– Tidigare har vi inte haft någon extern vd utan pappa har haft den rollen internt. Med Christers erfarenhet i vd-rollen hoppas vi kunna växa ytterligare i Borås, som är en av våra prioriterade marknader, säger Jonus Bartholdson.

Hur ser ni på er verksamhet i Borås?


– En viktig aspekt för oss är att vara en del av del positiva utveckling som sker i staden, vår ambition är absolut att vara en av de aktörer som är med och utvecklar Borås.

– Det handlar både om att utveckla vårt befintliga bestånd, vi äger många kvadratmeter i ett väldigt kommunikativt bra läge, men också om att utöka fastighetsbeståndet i staden.

Som ett kvarter


Pulsens fastighetsbestånd består i dag av de så kallade Pulsenkvarteren som utgörs av textilkvarteren Blåklinten och Astern som ligger i anslutning till varandra precis vid riksväg 40. Totalt omfattar de båda kvarteren cirka 35 000 kvadratmeter, och brukar enligt Jonus Bartholdson ses som ett kvarter.

Just nu pågår en förändring av de båda kvarteren, där Pulsen tillsammans med Stockholmsbaserade design- och arkitektbyrån Koncept ska förädla och uppgradera.

– Det hela handlar om att skapa mervärde för våra hyresgäster, bland annat sitter SEB, Handelsbanken och PWC här i det vi kallar för Borås Business center, säger Jonus Bartholdson.

Målsättningen är att bygga om och bygga till en del av de befintliga lokalerna, även med inriktning på bostäder. Det kommer även att byggas till parkeringsplatser i området, som Pulsen beskriver som Borås största mötesplats för IT och centrum för konferenser och evenemang. Jonus Bartholdson berättar att de i samma veva ska samla den service som man erbjuder sina hyresgäster.

– Det handlar bland annat om att se över profileringen av området. Vi vill också få till nya gemensamma ytor för att få till en bra helhet i kvarteren och öka möjligheterna för nätverkande, säger han.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration