"Borås är verkligen på frammarsch"

Daniel Göök på Borås stad och Peter Ankarloo på Projektpartner om lokalhyresmarknaden i staden.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-04-10 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Daniel Göök.
Bild: Borås stad


Daniel Göök, näringslivs­utvecklare, Borås stad


Vilka är de största fördelarna med att etablera sitt företag i Borås?


– Det finns en stark framtidstro i Borås och det smittar av sig. Många starka varumärken och förebilder så som Gina Tricot, Ellos och Nelly.com har startats och utvecklats här. Borås växer kraftigt och har nu passerat 110 000 invånare vilket ger en god grund för lyckade rekryteringar.

Vilka är de mest intressanta områdena i Borås just nu?


– Inom lager och logistik så är utan tvekan det nya industriområdet kallat Viared Västra det hetaste området. Kommer det till handel, möten, upplevelser och utbildning så sker det spännande saker både i centrum och inte minst på Textile Fashion Center på Simonsland som blivit en fantastik mötesplats mellan kommun, näringsliv och akademin. Ett nytt kongresscenter i samma område är också på gång.

Hur är efterfrågan på lokalmarknaden i Borås?


– Vi har haft några större rockader på marknaden i Borås där några av de större fastighetsaktörerna har gjort strategiska förvärv. Det har skapat en injektion på lokalmarknaden som har varit mycket positiv. Genom den goda kontakten inom de nätverk som finns vågar jag nog påstå att vi kan matcha de flesta behov som finns, både om man vill nyetablera eller växa i Borås.

Vad saknas i Borås?


– Vi vill gärna ytterligare förtäta och förstärka bland annat centrum och våra handelsområden med ett brett och bra utbud som lockar fler besökare i olika målgrupper under en längre tid av dygnet. Mycket har gjorts, men mer behöver göras.
Artikelbild

Peter Ankarloo.
Bild: Projektpartner


Peter Ankarloo, kund- och uthyrningsansvarig, Projektpartner


Vilka är de största fördelarna med att etablera sitt företag i Borås?


– Borås är verkligen på frammarsch och det satsas väldigt mycket just nu. Centrum, Knalleland och Viared är just nu under ombyggnation och som företagare vill man ju vara med där det händer.
– Borås har ju alltid varit och är fortfarande väldigt intressant för många företagare med sin optimala placering för bland annat logistik och närheten till både Landvetter och Göteborg.

Vilka är de mest intressanta områdena i Borås just nu?


– Centrum får vi nog säga är det hetaste området just nu. Vi har bland annat Sveriges Radio och Memira som har valt att etablera sig hos oss i centrum på Västerlånggatan vilket vi tycker är väldigt roligt. Kongresshuset har man precis påbörjat och både Pallas och Västerlånggatan är snart helt färdiga vilket många har sett fram emot.

Hur är efterfrågan på lokalmarknaden i Borås?


– Efterfrågan är väldigt bra och varierande. Vi har förfrågningar på allt mellan tio och 1 000 kvadratmeter och det är jättekul. Sedan kanske vi har extra mycket förfrågningar för att vi har väldigt eftertraktade lokaler!

Vad saknas i Borås?


– Jag tror inte Borås saknar någonting. Vi har ju massor av saker som många andra städer bara drömmer om. Sveriges bästa fotbollslag, en fantastisk djurpark och en handelsstad ända ut i fingerspetsarna.
– Det är väldigt lätt för folk att koncentrera sig på vad som saknas istället för att se det man har och göra det bästa av det. Borås är fantastiskt!


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration