Stenbecks gamla kontorshus blir STHLM Sydväst

Comviq-huset i Hägersten rustas nu upp och blir STHLM Sydväst – ett modernt kontorshus som kommer att synas ordentligt. – Vi jobbar mycket med helhetsintrycket kring fastigheten, säger Rolf Marias på JLL, som sköter uthyrningen av kontorshuset.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-10-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: JLL


I Jan Stenbecks gamla kontorshus på Västertorpsvägen i Hägersten står Comviq-masten kvar utanför entrén. Här satt mediemogulen själv under en period i slutet av 1980-talet då huset var nybyggt. Sedan 2007 äger Valad Europe kontorshuset som rymmer ytor om totalt 6 000 kvadratmeter.

– Huset har varit lite bortglömt och inte mycket har gjorts sedan det stod klart 1988, berättar Rolf Marias när vi kommit upp till det tredje och översta planet där man har byggt ett showroom.

Väl ljudisolerat


Men nu händer det saker i fastigheten, som märkligt nog gränsar till E4:an. Märkligt eftersom det inte hörs något från motorvägen inne i lokalerna.

– Det är väldigt bra ljudisolerat här, upplyser Rolf Marias mig om.

Fasaden har redan klätts med grå stenfasadskivor. Alla fönster ska bytas ut och de båda entréerna ska rustas upp och glasas in. Taken kommer att kläs och omvandlas till gröna sedumtak inom kort och den befintliga parkeringsplatsen ska också växa och bli större. I april när STHLM Sydväst står helt klart kommer byggnaden att synas ännu tydligare från E4:an.

– Redan i dag är det ett perfekt skyltläge, men nu jobbar vi mycket med fasadbelysningen som kommer att förbättra exponeringen ytterligare. För hyresgästerna så ingår också en fasadskylt.

Kontorsutrymmena kommer att renoveras och moderniseras, samtidigt blir det möjligt för hyresgästerna att påverka både färg och form. I dag är 1 500 kvadratmeter uthyrt till olika företag, bland annat Fläktwoods, Kaffemaskinen och Hoist Energy Group. JLL, som har haft uthyrningsuppdraget sen i somras, har redan fått ihop en stor kundstock som man nu förhandlar med. Vilket bland annat är ett resultat av det Rolf Marias kallar gerillamarknadsföring, som bland annat innefattar utryckning med kaffe på motorvägen.

Lyckad gerillakampanj


– Planen var att vi skulle servera kaffe till bilister ute på E4:an under rusningstrafik när det står helt still; ge dem en broschyr i fickformat och informera dem om att de redan hade varit framme på kontoret nu om de hade suttit i STHLM Sydväst, berättar Rolf Marias och fortsätter:

– Men just den morgonen var det inga köer, så vi körde plan B och valde ett par rödljus vid påfarten till E4:an i stället. Detta kändes säkrare med tanke på att det var många personer involverade i kaffeutdelandet. Totalt serverades 700 koppar kaffe. Det var fantastiskt, jag hann knappt in på kontoret förrän telefonen började ringa.

Varje plan erbjuder kontorsytor om mellan 200 och 1 800 kvadratmeter. Åtta minuters promenad bort ligger Västertorps Centrum med sitt stora serviceutbud samt tunnelbanestation. Även ett antal busslinjer trafikerar området. Men framför allt finns det gott om parkeringsplatser.

– Jag tror att lokalerna lämpar sig bra för bilburna företag och företag som söker lokaler med god tillgänglighet till E4:an, säger Rolf Marias.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration