Nytt kontorshotell i Högsbo

Vid årsskiftet öppnar ett aktivitetsbaserat kontorshotell i Högsbo, där företag kan knyta nya kontakter. – Jag tycker att det är det bästa sättet att möta nya människor, säger Frida Larsson, uthyrare på Plusfastigheter.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2015-10-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Maria Olsson Äärlaht


Idén till att skapa ett kontorshotell på A Odhners gata i Högsbo kom från Frida Larsson själv.

– Vi arbetade tidigare med ett kontorshotell i ­Hisings-backa, där jag var ansvarig. Jag tyckte att det var roligt och gick väldigt bra, så när vi köpte den här fastigheten och pratade om vad vi skulle göra med den föreslog jag ett kontorshotell, säger hon.

Hon blev även inspirerad av det aktivitetsbaserade kontorshotellet Gårda meeting point i Gårda.

– Jag tyckte att det verkade som ett väldigt spännande koncept, och ville därför skapa något liknande här i Högsbo, säger Frida Larsson.

Hon menar att kontorshotellkonceptet är ett bra sätt för företag att knyta kontakter – både i och utanför sin egen bransch.

– Jag tycker att det är det bästa sättet att möta nya människor, speciellt för små företag, säger hon.

Byggnaden som kontorshotellet ligger i består av tre våningar. Längst ner flyttar Plusfastigheter själva in till årsskiftet, vilket Frida Larsson tycker är positivt eftersom det gör henne lättillgänglig för hyresgästerna. På andra våningen är det ännu oklart vilka som ska hyra, och den tredje och sista våningen kommer att bli själva kontorshotellet.

Centralt läge och prisvärt


– Det här är ett väldigt bra läge, du har inte många meter ut till Söderleden och nära till Göteborg. Du har även gott om parkeringar och slipper trängseln som finns i centrala staden. Dessutom är det billigare att hyra här, säger Frida Larsson.

De kommer att ha en del kontorsrum som går att hyra, men även aktivitetsbaserade kontor där hyresgästerna helt enkelt får tillgå det som finns.

– Är alla bord upptagna får man kanske sätta sig i soffan eller i något konferensrum. Antagligen kommer ju inte alla vara här samtidigt, utan vara ute och jobba och vara här kortare stunder, säger Frida Larsson.

Tanken är att hyresgästerna tecknar ett ettårsavtal och betalar en avgift månadsvis.

– Vi får se framöver vad kunderna vill, vissa kanske bara vill stanna några månader och då ska vi självklart inte hålla kvar dem, säger Frida Larsson.

Våningen som ska utgöra kontorshotellet är ungefär 1 000 kvadratmeter stor. Till en början kommer Plusfastigheter att utveckla halva våningsplanet, alltså 500 kvadratmeter. Denna del innehåller tio kontorsrum på mellan 10 och 30 kvadratmeter. Det finns även en inner­gård som hyresgästerna kommer att kunna nyttja. Planen är att utveckla de resterande 500 kvadratmetrarna om det visar sig att konceptet blir populärt. När det gäller utvecklingen av resten av våningsplanet tycker Frida Larsson att det är viktigt att lyssna på de kommande hyresgästernas idéer och önskemål.

I dagsläget arbetas det för fullt med ombyggnationer av lokalerna, som ska genomgå en allmän uppfräschning.

– Jag vill få till något modernt, men ändå med lite industrikänsla, säger Frida Larsson.

Hemtrevlig miljö


Tanken är att kontors­hotellet mer eller mindre ska kunna användas som ett tillfälligt hem, och det finns bland annat duschar, toaletter och en stor matsal. Plusfastigheter vill skapa en mysig miljö för att hyresgästerna ska känna sig som hemma, och har exempelvis planerat att sätta in en öppen spis för att skapa en lugn atmosfär. Här finns även en lounge, där det kommer att finnas skrivbord, soffor och olika möjligheter att arbeta ensam och tillsammans. Redan nu har man en del intressenter.

– Vissa kommer att komma hit för att ha möten, och vissa kommer att ha sina fasta kontor här. Det ska bli spännande att se vad det är för företag som kommer hit, säger Frida Larsson.

Hennes önskescenario för kontorshotellet är en blandning av företag, för att möjliggöra samarbeten och att hyresgästerna ska kunna träffa personer, och potentiella kunder, som de annars inte skulle ha träffat.

– Jag vill att hyresgästerna ska kunna knyta kontakter och ha möjligheten att marknadsföra sig själva, säger hon.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration