Stora planer för Högsbo

Håkan Lundqvist, uthyrare, Husvärden och Charlotte Alderton Gadd, marknadsområdeschef, Platzer svarar på frågor om lokalmarknaden i Högsbo/Sisjön.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2015-10-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Emma Rex


Håkan Lundqvist, uthyrare, Husvärden


Hur är efterfrågan på lokalmarknaden i Högsbo/Sisjön just nu?


– Vi har vår enda fastighet i Högsbo på Amalia Jönssons gata 5–9. Eftersom området har ett centralt läge för att vara industriområde är efterfrågan stor men då på ändamålsenliga och relativt moderna fastigheter. Detta är även områdets akilleshäl, att många fastigheter är ålder­stigna och inte uppfyller dagens krav på lager och ­moderna kontor.

Vilka är de största fördelarna med att etablera sitt företag i Högsbo/Sisjön?


– Det centrala läget och att det är relativt enkelt att nå de större lederna.

Hur mycket har ni ledigt i området?


– Vår fastighet är på totalt cirka 8 000 kvadrat­meter. Ledigt just nu är cirka 1 500 kvadratmeter.

Vad tycker ni saknas i området?


– Bättre kommunikationer, framförallt utanför kontorstid. Infrastrukturen behöver anpassas till den ökade andelen handel i området.

Vad har ni för planer för Högsbo/Sisjön framöver?


– För närvarande har vi inga nya projekt på gång i Högsbo/Sisjön.
Artikelbild


Bild: Emma Rex


Charlotte Alderton Gadd, marknadsområdeschef, Platzer


Hur är efterfrågan på lokalmarknaden i Högsbo/Sisjön just nu?


– Högsbo och Sisjön skiljer sig i dag en hel del från varandra och kan ibland vara svåra att prata om utifrån ett samlat delområde. I Högsbo, som är det området där vi som en av de största fastighets­ägarna har vårt främsta fokus, är efterfrågan på effektiva lagerytor stor. Det handlar dock om att kunna erbjuda rätt typ av yta. I dag tittar kunderna mycket på kubikmetrar och inte kvadratmetrar och ser gärna lagerytor med höga takhöjder. Vi har den senaste tiden även sett en ökad efterfrågan på lokaler för andra typer av verksamheter som till exempel handel och restaurang.

Vilka är de största fördelarna med att etablera sitt företag i Högsbo/Sisjön?


– Högsbo är ett lättillgängligt område med bra parkeringsmöjligheter för de bilburna. Närhet till centrum och ett billigt alternativ avseende lokalhyror. Ett område med bra samverkansmöjligheter mellan olika verksamheter.

Hur mycket äger ni i området, och hur mycket har ni ledigt?


– Vi har i dag ett koncentrerat bestånd i nordöstra Högsbo med cirka 70 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Vakansen i dessa fastigheter ligger på runt 15 procent.

Vad tycker ni saknas i området?


– Bättre allmänna kommunikationer, mer liv och rörelse. Verksamheter som skapar ett flöde av människor även utanför kontorstid, bostäder, service med mera.

Vad har ni för planer för Högsbo/Sisjön framöver?


– Vi har stora planer för nordöstra Högsbo. I augusti lämnade vi in en planansökan för att möjliggöra en omvandling av området. Vi vill vara med och utveckla en ny stadsdel där folk vill bo och vistas. En omvandling som går hand i hand med det planprogram som stadsbyggnadskontoret har ute för samråd just för stunden. Förutsättningarna finns för att detta ska kunna bli något riktigt bra med närheten till både natur och innerstan. En omvandling av Dag Hammarskjöldsleden till stadsboulevard gör sammankopplingen till stan än mer tydlig. Vi hoppas och tror på ett positivt planbesked och ser fram emot arbetet med detaljplanen.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration