Nu byggstartar Bauhaus i Sisjön

För tio år sedan började Bauhaus söka efter möjligheten att etablera sig i Sisjön. Nu har det äntligen blivit dags för byggstart och den 19 november togs första spadtaget till det nya varuhuset. – Göteborg är viktigt för oss som bolag, säger Bauhaus vd Kenneth Litland.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2015-10-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Kenneth Litland och Jörgen Persson.
Bild: Maria Olsson Äärlaht


Den 17 300 kvadratmeter stora Bauhausbutiken i Sisjön blir den 18:e i Sverige. Kenneth Litland tog själv det första spadtaget till den nya etableringen, och är nöjd med att ha kommit igång.

– Bauhaus är ett väldigt expansivt bolag. Det går bra för oss i Bäckebol och därför ville vi etablera oss ytterligare i Göteborgsområdet. Här kommer vi att ha mellan 200 och 250 anställda, säger han.

En nyhet för Bauhaus etablering i Sisjön är att man implementerar webbhandel, där kunderna kan göra sina beställningar på nätet och tre timmar senare hämta ut varorna i butik.

– Det har varit fantastiskt att samarbeta med hela Bauhausgänget. Det är jättekul att få hit dem med sina konkurrenskraftiga produkter och priser, säger Jörgen Persson, delägare i Alaska Fastigheter.

Målet är att Bauhaus ska slå upp sina dörrar i september nästa år. Närmaste grannen Biltema kommer att öppna strax därefter.

– Sisjön är ett jättebra område med ett stort upptagningsområde, och det kommer att bli ett ännu större handelsområde i framtiden, säger Jörgen Persson.

Han menar att Göteborg är underutvecklat när det gäller handel i jämförelse med Stockholm och Malmö, och att det är nödvändigt med fler handelsplatser. Han betonar också att tanken inte är att skapa en konkurrent till Frölunda torg.

– Frölunda torg är ett shoppingcenter och Sisjön är destinationshandel. Vi tillgodoser marknaden på olika sätt, säger han.

Både kollektivtrafiken och vägarna ska utvecklas i Sisjöområdet. Nils Rydh, vice vd på Alaska Fastigheter, berättar att det ska byggas en gata över området där Bauhaus ska ligga. Man ska även arbeta med Söderleden och Sisjömotet för att trafiken ska fungera så smidigt som möjligt.

– Den delen har Trafikkontoret hand om och arbetet inleds nästa sommar. Mölndal ska även utveckla sin del av området, och i framtiden kommer det att kunna gå kollektivtrafik från Åbro direkt till Sisjön, säger han.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration