"Vi tror på Uppsala"

För Atrium Ljungberg är det viktigt med stadsutveckling och i Uppsala ser man stora möjligheter. – Jag hoppas att vi kan hitta fler områden i Upp­sala där vi kan växa, säger Daniel Kvant Suber, affärs­utvecklingschef Uppsala på Atrium Ljungberg.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-03-31 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Här omvandlas externhandelsområdet till en del av Uppsala.
Bild: Atrium Ljungberg


Atrium Ljungbergs vision är "alla vill leva i vår stad" – en vision som de har med i sig i samtliga projekt. Daniel Kvant Suber menar att det handlar om att utveckla hela områden i motsats till bara enskilda hus.

– Många pratar mer och mer om stadsutveckling, men det som gör att vi sticker ut tror jag är att vi har med det tänket i alla våra projekt, säger han.

Tidigare hade Atrium Ljungberg ett stort fokus på handel – numera läggs även stor vikt vid kontorsverksamhet. Just på grund av helhetstänket är också bostäder en viktig del i verksamheten, tillsammans med exempelvis samhällsfastigheter. Tyngdpunkten ligger dock fortsatt på handel och kontor.

Atrium Ljungberg har två kontor i Uppsala; ett i Forum­gallerian och ett i Gränbystaden. Till en början var det endast projektkontor för de två områdena, men sedan fem år tillbaka har de också bildat en utvecklingsgren. Här har Daniel Kvant Suber arbetat sedan 2012.
Artikelbild

Daniel Kvant Suber.
Bild: Atrium Ljungberg


Hur känner hyresgästerna igen er?


– Vi hoppas och tror att de uppfattar oss som en seriös fastighetsägare som tar ansvar för och värnar om våra hyresgäster och deras affär, säger Daniel Kvant Suber.

Just nu driver Atrium Ljungberg ett antal olika projekt i Uppsala. I Forumkvarteret uppgraderas handeln till en modern galleria, samtidigt som det har tillförts nya hyresrätter. Det kommer också att byggas till bostadsrätter på taket.

I Gränby pågår utvecklingen av Gränbystaden, där man har ett stort fokus på just stadsutveckling.

– Just nu bygger vi volymhandel i den norra delen av området samtidigt som vi producerar 250 hyresrätter som är klara för inflyttning hösten 2017, säger Daniel Kvant Suber.

Atrium Ljungberg har redan byggt om den befintliga gallerian och kommer nu att utveckla den ytterligare med fler butiker, restauranger och ett nöjesutbud innefattande exempelvis bio och bowling.

– Tanken är att gå från att vara ett externt köp­centrum till att vara en del av staden med allt vad det innebär; torghandel, service och lekytor exempelvis.

Daniel Kvant Suber menar att det blir viktigare och viktigare att kunna erbjuda mer än bara ren handel.

– Dagens handelsplatser fungerar mer och mer som mötesplatser. Vi ser att besökarna i större utsträckning uppskattar om det finns exempelvis nöje och mat i samband med handeln, därför blir det allt viktigare att kunna erbjuda detta – något som vi försöker göra i alla våra nya områden.
"Vi ser en fantastisk potential i staden"
Efter ombyggnationen av gallerian väntar ytterligare en etapp med 250 nya bostadsrätter som man hoppas kunna byggstarta under 2019.

Hur ser ni på framtiden?


– Atrium Ljungberg finns i de fyra största städerna i Sverige, och vi har en tydlig inriktning att finnas och växa just här. Det gäller inte minst i Uppsala, där vi både vill fortsätta investera i vårt befintliga bestånd som i Forumgallerian, men också utveckla nytt likt i Gränby.

– Personligen hoppas jag också på att hitta nya områden i Uppsala där vi kan växa. Vi ser en fantastisk potential i staden och vi tror verkligen på Uppsala.

Han menar att det under senare tid har lagts ett stort fokus på utveckling av bostäder i staden, och tror nu att man behöver komma ikapp med övrig verksamhet.

– Om vi ska växa med 3 000 invånare per år måste det också finnas arbetsplatser, så att det inte blir så att man bor i Uppsala och arbetar i Stockholm, säger han.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration