Det gröna kontorshuset så andra sidan spåret

Hyllie Connect blir Vasa­kronans första projekt i ­Hyllie. Kontorshuset ­kommer att rymma cirka 12 000 ­kvadratmeter kontorsyta och får ett extraordinärt skyltläge intill spårområdet. – Det kommer att sticka ut eftersom det inte finns några andra kontorshus i denna delen av Hyllie, säger ­Anneli Dahl, uthyrningschef på ­Vasakronan i Öresund.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-08-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Vasakronan


I slutet av augusti blev det klart att Vasakronan köper den 13 000 kvadratmeter stora byggrätten av Malmö stad för 49,5 miljoner kronor. Vid årsskiftet tillträder man tomten i Hyllie, vilket blir Vasakronans första bidrag i den expansiva stadsdelen i Malmö.

– Områdets absoluta styrka ligger i helheten. Här finns en tydlig ambition från samtliga aktörers sida att skapa en riktigt modern och hållbar stadsdel, och det vill Vasakronan vara med och utveckla, säger Anders Kjellin, regionchef på Vasakronan i Öresund.

Fastigheten är belägen på andra sidan av Hyllie torg och spårområdet, med bostäder, Vattenparken och parkeringshus som närmaste grannar. Hyllie Connect kommer att få ett fokus på hållbarhet, såväl i byggnaden som i driften. Varje våningsplan utrustas med en egen terrass som smyckas med växter och kommer på det sättet att smälta samman med grönområdena i bostadskvarteren i området.

− Vi ska bygga ett hållbart hus med allt vad det innebär. Vasakronan har lång erfarenhet av att bygga hållbart och vi har flera fastigheter som fått utmärkelser just för den aspekten. Nu när vi har möjlighet att bygga nytt från grunden är det klart att vi kommer att titta på den senaste miljötekniken och se vad vi kan ta med oss av den, säger Anneli Dahl.

Vasakronans kontorshus får två sammanhängande huskroppar där den större och högre om åtta våningsplan vetter ut mot spårområdet och centrala Hyllie med torget, Malmö arena, Emporia och station Hyllie. Kontorsutrymmena i detta hus lämpar sig bra för mer konventionella arbetsplatser med skrivbord. I den grönare södervända delen är tanken att inhysa mer loungeliknande och kreativa miljöer. Den lägre byggnaden byggs i fyra våningsplan. Det kommer att bli möjligt att hyra sammanhängande kontorsytor i Hyllie Connect om mellan 500 och 2 100 kvadratmeter.

– Vi har ett pågående uthyrningsarbete och vi för diskussioner med några intressenter. Det finns ett stort intresse för både stadsdelen och Hyllie Connect, säger Anneli Dahl.

Tanken är att locka företag inom olika branscher och olika storlekar. Kontorsutrymmena kan med fördel anpassas till aktivitetsbaserat arbetssätt, men ytorna utformas i samråd med hyresgästerna och deras önskemål.

– Läget är optimalt här i Hyllie. Det tar tolv minuter till Kastrup och sex minuter till Malmö Centralstation. Det är dessutom enkelt att ta sig hit med bil och parkeringsmöjligheterna är många och goda, säger Anneli Dahl.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration