Dina ovanor kan tyda på hög intelligens

Oreda på skrivbordet och svordomar kan vara ett tecken på hög intelligens.

Skriven av Erika Johansson 2017-03-01 | Arbetsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

En sammanställning av studier visar enligt Illustrerad Vetenskap att svordomar, oreda och lathet är några saker som intelligenta personer har gemensamt.

Att flitigt använda svordomar tyder på god språkförståelse och ett stort ordförråd - ett tecken på hög intelligens. Detta enligt en psykologisk studie från Massachusetts College of Liberal Arts.

En undersökning från University of Minnesota visar att oreda kan göra oss mer innovativa. Stökiga miljöer bryter begränsningar i tankesättet, medan en prydlig omgivning genererar "säkra före det osäkra"-tankesättet.

Personer med högt intellekt blir lätt distraherade av ljud, exempelvis om någon smaskar när de äter. En undersökning vid Northwestern University visar att högintelligenta personer suger till sig intryck med samtliga sinnen och därför har svårt att stänga ute störande ljud.

En undersökning vid Florida Gulf Coast University visar även ett samband mellan fysiskt inaktiva personer och hög intelligens. Detta kan bero på att högintelligenta personer inte är rädda för att ha tråkigt i samma utsträckning som lågintelligenta. De använder hellre sin energi på att lösa problemställningar.

Källa: illvet.se


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration