Länsstyrelsen avslår överklagandena gällande detaljplanen för Nobel Center

Länsstyrelsen i Stockholm har beslutat att avslå överklagandena och fastställa detalj­planen för Nobel Center på Blasieholmen.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-03-26 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Detaljplanen för Nobel Center på Blasieholmen fastställs.
Bild: David Chipperfield Architects


Beslutet var väntat och samtidigt glädjande. Ett viktigt steg framåt för projektet.

– Nu fortsätter vi att planera för den publika verksamheten som ska pågå i huset året om. Med Nobel Center skapar vi Nobelprisets hem i Stockholm. Ett intellektuellt vardagsrum med en bred publik verksamhet bestående av skolprogram, vetenskapliga konferenser, ­möten och evenemang. I en tid när fakta ifrågasätts, när populism och nationalism frodas har Nobel­priset en unik möjlighet att lyfta fram vetenskap, kunskap, h­umanism och fred, säger Lars Heikensten, vd Nobelstiftelsen.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration