Ljus framtid för Kista Bright

Partnertext


Kista är på väg att få en ny infart. När området förändras utvecklar nu Fastpartner gamla Elektronikbyn till nya attraktiva Kista Bright. – Vi vill att området ska ha en profil som representerar det nytänkande och den innovation som spirar här, ­säger områdeschefen Jenny Tallskog.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-03-22 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Elektronikbyn utvecklas till Kista Bright.
Bild: Fastpartner


Det är stora förändringar på gång i Kista. Området förtätas och när Förbifart Stockholm öppnar kommer kartan för området att ­ritas om. Då flyttas infarten till centrala Kista till Hanstavägen vid E4:an. I samband med det kommer området som tidigare gått under namnet Elektronikbyn att ta plats på första parkett.

I det nya centrala läget genomför nu Fastpartner en ansiktslyftning av det bestånd på Finlandsgatan man förvärvade i slutet av 2015. Området går numera under namnet Kista Bright.

– Vi kände att det var dags för något mer modernt som motsvarar den beteckning som Kista förtjänar. Kista andas ICT och vi vill att området ska ha en profil som representerar det nytänkande och den innovation som spirar här, säger Jenny Tallskog och fortsätter:

– Nu är det mycket rena kontorslokaler här, blandat med lite servicelokaler. Vi har tittat på att utveckla det och bland annat etablera ett long-stay-hotell, vilket vi tror skulle kunna lyfta helheten och få mer folkliv så att det blir en bättre mix och hjälper till att skapa blandstad i området. Vi vill fortsätta hyra ut ändamålsenliga kontor men samtidigt arbeta aktivt för att utveckla området.

Lyft för området


– Skyltläget ut mot Hanstavägen kommer att bli ett stort lyft för det här området. Man kommer verkligen märka att Kista börjar redan här, tillägger uthyraren Christine Wuopio.
Artikelbild

Christine Wuopio.
Bild: Axel OhlssonStockholms stad har hög prioritet på att utveckla Kista och Akalla. Främst vill staden se bostäder och i förlängningen av det även nya serviceinrättningar. När Fastpartner nu profilerar området som Kista Bright kommer man att satsa på att göra det ljusare.

– Vi har köpt in ny belysning så det kommer att bli snyggare fasadbelysning, både ut mot Hansta­vägen och mot Finlandsgatan. Den blir diskret men kommer att göra stor skillnad, säger Jenny Tallskog.

– Namnet Kista Bright blir väldigt passande. Dels för att området ljusas upp, men även på grund av den mängd högkvalificerade bolag och anställda som finns i området. Bright får en dubbelanspelning där och blir även en hommage till alla som vill satsa på utbildning.

Kista fortsätter vara Europas största ICT-område. Microsoft finns som ankarhyresgäst i Kista Bright och hela Kista präglas av innovation och utveckling. De stora teknikbolagen och andan i området gör det attraktivt för klusterbildningar för bolag med it-relaterad verksamhet.
Artikelbild

Jenny Tallskog.
Bild: Axel OhlssonLigger i framkant


Framtidsutvecklingen gör också Kista till en spelare i framkant. I området testas bland annat ett 5G-system och på olika håll har internet of things prövats. I led med framtidsutvecklingen kommer också hållbarhetsfokus – något som även finns hos Fastpartner.

– Vi har en solcellsstation som är i drift. Samtidigt som alla är mer miljömedvetna ställer hyresgäster högre och högre krav på komfort. Kyla som kanske inte var på tapeten för tio till 20 år sedan börjar många i dag se som en självklarhet. Med solceller får man en väldigt bra matchning. När behovet av kyla är som störst då har man som mest effekt i solcellerna. Det är ett sätt man kan lösa det ökade komfortbehovet på utan att det kostar miljön någonting, säger Jenny Tallskog.

Stort intresse


Fastpartner finns i Kista som en långsiktig utvecklare och märker av stort intresse för Kista Bright. Senaste i raden av hyresgäster i området är Hugo Tillquist som flyttat in i kontorslokaler med tillgång till en mindre lageryta – och flera namnkunniga intressenter är på väg in.

– Det finns ett stort intresse. Många söker sig hit för att vi kan erbjuda bra lokaler i rätt storlek och till rätt pris. Man får mycket för pengarna här, säger Christine Wuopio och fortsätter:

– Kommunikationsmässigt ligger det fantastiskt till med drygt 300 meter till tunnelbanan och busslinjer som binder ihop österut mot Danderyd och norrut mot Järfälla. När Barkarbystaden utvecklas kommer det att bli än bättre. Dessutom har vi något som centrala Kista saknar, nämligen parkeringsplatser.

– Vi har själv kontor i området så vi finns alltid tillgängliga med egen personal, alltifrån uthyrare till driftspersonal. Vi är en hyresvärd som är följsamma för hyresgästernas behov.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration