"Vi vill bidra till utvecklingen"

Kista är ett av Stockholms hetaste områden med en smältdegel av bolag som driver den tekniska utvecklingen framåt. Mitt i den framtidsdoftande grytan har Profi Fastigheter etablerat sig med köpet av den väldiga fastigheten Nordic Forum – nu vill man vara med och föra utvecklingen framåt. – Vi kommer engagera oss i Kista och vara delaktiga i utvecklingen, säger Profi Fastigheters vd Thomas Sipos

Skriven av Axel Ohlsson 2017-03-21 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Profi Fastigheter


Kista har länge varit ett av Stockholms mest attraktiva områden. I höstas gjorde Profi Fastigheter entré i Kista när man köpte den 44 000 kvadratmeter stora fastigheten Nordic Forum och dess till­hörande 1 000 parkeringsplatser från Sveareal. Det var bolagets första förvärv i Kista – ett efterlängtat sådant.

– Kista är ett av Stockholms mest intressanta utvecklingsområden, kanske det mest intressanta i hela landet. Vi har haft Kista på radarn under en längre tid och i höstas dök rätt tillfälle upp och vi förvärvade fastig­heterna på Torshamnsgatan 35 och 39 omfattande ­totalt 44 000 kvadratmeter, berättar Thomas Sipos.

Kontorshuset Nordic Forum har flexibla planlösningar med ljusinsläpp från flera håll. Arbetsplatserna kan formas efter de önskemål som finns, och de behov som uppkommer längs vägen. Det centrala läget i Kista ger utmärkta kommunikationsmöjligheter med såväl Kistas tunnelbanestation som Helenelunds pendeltågs­station ett par hundra meter bort.

– Nordic Forum består av två huskroppar med lite olika karaktär och kvalitéer. Torshamnsgatan 35 har en komplett servicefunktion med reception, restaurang och konferensytor. Torshamnsgatan 39 är en betydligt nyare byggnad med modernare kontorsytor och integrerade parkeringsmöjligheter, säger Thomas Sipos.
Artikelbild

Thomas Sipos.
Bild: Profi Fastigheter


Hur ser planerna ut för att utveckla Nordic Forum?


– Vårt primära fokus är att genomföra en ordentlig uppdatering av Torshamnsgatan 35 och tillsammans med Sabis, som är driver facilityverksamheterna, ta ett ordentligt grepp om reception, konferens, restaurang och allmänna ytor. Vår plan är också att lansera vårt koncept för kontorshotellslösningar, C/O, för mindre företag och verksamheter.

Hög innovationstakt


Kista är redan i dag ett av världens största ICT-kluster och innovationstakten är hög i området. De stora teknikbolagen och deras nära samarbete med KTH lockar till sig framtidens teknikstjärnor. Den smältdegel som frodas i Kista gör att området ständigt ligger i framkant för innovationer, under våren testa exempelvis ett 5G-system.

– Det kommer hända oerhört mycket i Kista de kommande tio till 20 åren, i det perspektivet tänker jag främst på stadsutvecklingen med nya bostäder och förlängningen av tvärbanan. I ett kortare perspektiv kommer kontorsmarknaden stärkas ytterligare som en konsekvens av Kistas position som ett av världens ledande ICT-kluster.

Kista fortsätter att vara innovativt och ta nya steg i sin utveckling. Den utvecklingen kommer Profi Fastigheter att vara en del av och arbeta för att driva framåt.

– Vi kommer engagera oss i Kista och vara delaktiga i den utveckling som sker av stadsdelen samtidigt som vi kommer vara mycket aktiva i förvaltningen och förädlingen av Nordic Forum.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration