"Det är ett väldigt bra läge"

Haga Företagspark är Castellums nya utvecklingsområde i Jönköping och här erbjuder man flexibla lokaler i ett citynära läge. – Genom att skapa rätt mix av företag kan vi tillsammans utveckla ett nytt affärs- och handelsområde, säger Lena Emilsson, förvaltare på Castellum.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-03-11 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

I utvecklingen av HagaFöretagspark möjliggörs lokaler från 200 kvadratmeter och uppåt.
Bild: Castellum


Castellum är en av Sveriges största fastighetsägare och ökade både sin totala storlek och sitt Jönköpingsbestånd i samband med köpet av Norrporten förra året. Målet är att växa ytterligare i staden framöver.

– Vi tycker att Jönköping är en fantastisk stad att verka i och vi vill fortsätta att finnas och växa här, säger Lena Emilsson.

Varför är just området kring Haga Företagspark attraktivt?


– Det är ett väldigt bra läge alldeles intill riksväg 40, som innebär både goda exponeringsmöjligheter och bra kommunikationer.

Haga Företagspark kommer att bestå av tre olika huskroppar med lokalytor från 200 kvadratmeter upp till ett par tusen. Utvecklingen kommer att ske i tre eller fyra etapper, och man bygger dels om befintliga lokaler – men bidrar även med nyproduktion. Hur stora och hur många lokaler det blir beror på vilka aktörer som väljer att etablera sig här. Målgruppen är dock främst serviceföretag inom varierande branscher och man ser gärna proffsbutiker, grossister eller mindre produktionsbolag med möjlighet till showroom.

Varför har ni valt den målgruppen?


– Jönköping växer just nu enormt mycket, framför allt kring Södra Munksjön där det sker en stor förändring med nya bostäder och kontor. Vi vill därför erbjuda en ny, citynära etableringsmöjlighet för de mindre företag som finns där i dag, säger Lena Emilsson.
Artikelbild

Lena Emilsson.
Bild: Castellum


Just nu färdigställs etapp ett av utvecklingen, som har inneburit en renovering och ombyggnationen av en befintlig fastighet med hyresgäster i form av Miljöma och Borrman Bygg & Plattsättning. En del av fastigheten har också helrenoverats och välkomnat Tobidan-Bremsomat som ny hyresgäst.

Den andra etappen omfattar nyproduktion. Här genomförs just nu slutförhandling med ett par hyresgäster. Så fort alla papper är påskrivna sker byggstart, och förhoppningen är att den andra etappen ska stå klar redan till årsskiftet 2017/2018.

– Vi erbjuder stor flexibilitet och eftersom vi ännu är i ett tidigt skede kan framtida hyresgäster vara med och påverka layouten på lokalerna, säger Lena Emilsson.

Etapp tre avvaktar man lite med för att se hur intresset blir. Utvecklingen beräknas ske under 2018 och i den tredje etappen kan Castellum antingen tänka sig att fortsätta bygga företagspark, eller att bygga något för en enskild, större aktör. Visionen är att skapa ett kluster av företag som bidrar till samverkan och gemensamma affärsmöjligheter.

– Genom att skapa rätt mix av företag kan vi tillsammans utveckla ett nytt affärs- och handelsområde, avslutar Lena Emilsson.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration