Higab köper ­Sjöfartsmuseet

Higab har köpt Sjöfartsmuseet i Göte­borg från Stiftelsen Styrelsen för Göteborgs Sjöfartsmuseum.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-03-10 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Sjöfartsmuseet får ny ägare.
Bild: Hans Wretling


En förstudie pågår om utbyggnad och utveckling av museilokalerna med syfte att förbättra förutsättningarna för verksamheten. ­Sedan tidigare äger och förvaltar Higab Göteborgs konstmuseum, Konsthallen, Stadsmuseet och Röhsska museet.

– Det känns roligt och spännande att få in ytterligare ett museum i beståndet. I närområdet ligger dessutom Gathenhielmska Kulturreservatet och Sjömanstornet som också är våra fastigheter. Med museet har vi större möjligheter att ta ett helhetsgrepp i vårt arbete för att bevara och utveckla kulturmiljöerna runt Stigbergstorget, säger Stefan Lundqvist, tillförordnad vd på Higab.

Sjöfartsmuseet Akvariets verksamhet drivs av kulturförvaltningen men huset och samlingarna har ägts av Stiftelsen Styrelsen för Göteborgs Sjöfartsmuseum. När Higab nu tar över huset ligger ansvaret för samlingarna kvar hos stiftelsen.

– Vi är mycket nöjda med denna upp­görelse. Tillsammans med Higab och kulturförvaltningen kommer vi fortsätta arbeta för att långsiktigt utveckla museet, säger stiftelsens ordförande Oscar von Sydow.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration