"Vi ville visa vårt drömscenario"

Genom flytten till Gårda hamnade Moelven Modus i ett centralt läge, och fick samtidigt chansen att utforma sitt drömkontor. – Det här är en kreativ mötes- och arbetsplats som ger mycket glädje, säger Helene Björnfalk, koordinator region syd på Moelven Modus.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-03-14 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Så här ser det ut när man kommer in i Moelven Modus kontor i Göteborg.
Bild: Andreas Hulten


Moelven Modus nya kontor i Göteborg är uppdelat i olika zoner som har inspirerats av de fyra årstiderna. Dels syns uppdelningen i färgval, men de reflekteras även i hur de anställda är placerade runt om i kontoret. Säljavdelningen sitter i zonerna vår och sommar, medan genomförandegruppen med projektingenjörer finns i höst- och vinterdelen. Här finns också ett mötesrum med, som de kallar det, en "strictly business"-känsla. I sommardelen finns även möjlighet till aktiviteter med pingisbord, hockeyspel och en chans att slappna av. I centrum av det 450 kvadrat­meter stora kontoret finns de sociala ytorna så som mötesplatsen "meeting point" och ett halvöppet mötesrum tillika projektrum med fokus på digitala lösningar.
Artikelbild

Christina Cleve Apondo och Helene Björnfalk.
Bild: Maria Olsson Äärlaht


Hur kom det sig att ni flyttade?


– Vi hade huserat i Sävedalen i många år och kände att det var dags att komma närmare stan och våra kunder. En flytt öppnar samtidigt sinnena och ger energi och inspiration till att skapa någonting nytt. Vi vill ta ny mark och då är det viktigt att ha rätt kompetens inom företaget och attrahera nya kollegor, säger Helene Björnfalk.

– Vi hittade lokalen på försommaren 2015 och flyttlasset gick i maj 2016. Hela flyttprocessen har vi skött i egen regi. Vi började med att säkerställa våra behov och hur vi ska jobba för att nå det bästa resultatet och hur lokalen skulle stödja detta. Vi ville samtidigt visa upp ett estetiskt tilltalade kontor, få en trivsam arbetsplats med fokus på design, flexibilitet och hållbarhet. Vi har designat, ritat, projekterat och byggt allt i egen regi, säger Christina Cleve Aponno, arkitekt/inredningsarkitekt på Moelven Modus.

Varför valde ni att göra så?


– Det är det vi gör, helt enkelt. Även om vi i vanliga fall inte gör förstudier och letar lokaler till våra kunder så är vi vana vid att utforma kontor. Vi har kompetensen att rita lokaler och hålla i byggprocesser. Vi har levt som vi lär kan man säga, säger Helene Björnfalk.

– Många vill ju se referensexempel innan de testar våra system och nu kan de komma hit och titta. Här ville vi visa vårt drömscenario, tillägger Christina Cleve Aponno.
Artikelbild

I höstdelen av kontoretfinns ett särskilt utformatmötesrum.
Bild: Andreas Hulten


Läget var en viktig faktor i kravspecifikationen och från det nya kontoret i Gårda är det nära till Svingeln och Lisebergsstationen för de som åker kollektivt och för de som kör bil ligger leden alldeles intill.

Hur viktig var hyran?


– Vi tittade först på lägen som var ännu mer centrala, men kände inte riktigt att vi var där än. Så visst, hyran var viktig, men inte det viktigaste, säger Helene Björnfalk.

Fastighetsägare är Balder och enligt Helene Björnfalk har samarbetet fungerat klockrent.

– De har varit väldigt tillmötesgående så det har fungerat jättebra, säger hon.

En målsättning med det nya kontoret var att bygga bort korridorer, och tillsammans med en takhöjd på 3,10 meter skapas mycket rörelse i lokalen – en faktor som var viktig. Kontoret är uppbyggt med Moelven Modus egna systemväggar.

– Vi har försökt möta allas behov så att de som behöver egna rum har fått det, och de som inte har samma behov istället arbetar i öppna landskap, säger Christina Cleve Aponno.

Såhär i efterhand, blev det som ni hade tänkt er?


– Absolut! Vi upplever att resultatet blev väldigt lyckat och känslan internt är att det har blivit mycket mer arbetsglädje, kreativitet och bättre sammanhållning. Dessutom känns det som vi är mer effektiva, säger Christina Cleve Aponno.

– Alla kollegor säger att det är fantastiskt kul att komma till kontoret och det är en del i vår värdegrund; "Det ska var roligt på jobbet!" avslutar Helene Björnfalk.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration