De bästa tipsen för en lyckad konferens

När det är dags för konferens gäller det att hålla sina medarbetare på topp. Här kommer därför tipsen på hur du planerar kostnadseffektivt, undviker fallgroparna och lyckas med en minnesvärd konferens.

Skriven av Erika Johansson 2017-02-08 | Arbetsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

För att en konferens ska kännas hel måste dagen bestå av både lärande och nöje. Genom att hålla hela dagen intressant tröttnar inte medarbetarna.

Miljöombyte: Håll gruppen samlad genom att välja en lokal som ligger utanför citykärnan. Ett miljöombyte ger mötet mer fokus. De vanliga arbetsuppgifterna läggs åt sidan och folk kommer inte att försöka smita iväg tidigare för olika ärenden.

Lokalkostnader: Rum för grupparbeten kan vara en onödig kostnad. Välj istället en anläggning med stora allmänna ytor som går att använda.

Parkering: Glöm inte att ta med parkeringskostnader i beräkningen när ni jämför anläggningar. Alternativt kan ni åka buss tillsammans till anläggningen från kontoret.

Teambuilding: Aktiviteter utanför mötet är ett måste för en lyckad konferens! Det behöver inte innebära dyra konsulter eller komplicerade aktiviteter. En anläggning som exempelvis ligger nära naturen bjuder på fina joggingslingor.

Maten: För mycket stillasittande gör oss trötta. Planera därför in bensträckare och fikapauser. Kanelbullen må vara uppskattad, men ett nyttigare alternativ som ger energi är inte dumt. Tänk även på allergiker och personer med specialkost. De har lika stor rätt till en god matupplevelse som alla andra, ställ krav på anläggningen.

Agendan: Var noga med schemat och håll tiderna. Det skapar struktur och medarbetarna behöver inte undra vad som händer härnäst. Planera lagom mycket, ge dina medarbetare tid att bearbeta informationen.

Överraskning: Ge dina medarbetare något att se fram emot! Gör plats i schemat för en hemlig aktivitet som passar gruppen.


Källa: arkenhotel.com


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration